Opštinski odbor DPS Tuzi odbacio je tvrdnje Albanske alternative, koji kažu da aktivisti DPS-a napuštaju svoje redove i prelaze u Albansku alternativu.

Foto: Arhiva

Kako navode, radi se o običnim špekulacijama i nebulozama pripremljenih od onih koji dobro žele samo sebi i svom subjektu, i nikome više, piše u saopštenju OO DPS Tuzi.

Saopštenje prenosimo integralno:

Dvojici naših preletača, koji su otišli u zagrljaj Albanske alternative, a oni su Bećović i Đoković, a čije fotografije je objavio portal AA u društvu sa svojim partijskim liderima, želimo srećan odlazak iz DPS-a, ali im takođe poručujemo, da sjutra kad budu doživjeli poraz na prvim sledećim izborima ne traže opet da se vrate kod pobjednika tj.kod nas, nama takvi više ne trebaju.

Mi smo odlaskom njih dvojice, kako ih nazivate visokim funkcionerima DPS-a samo dobili. Takođe im želimo da izglade svoje odnose jer, dok su bili kod nas morali smo da ih mirimo,da ne bi eskaliralo u nesto veće. Nadamo se da će sada biti tolerantni jedan prema drugom.

Albanskoj alternativi predlažemo da im je bolje i produktivnije da se bave realizacijom svog partijskog programa i obećanjima koja su dali svojim biračima, a posebno dijaspori, bez čije pomoći, na više načina nikada ne bi imali većinu, nego što vire u komšijska politička dvorišta, izmišljajući nekorektna podmetanja i neistine.

Međutim, evidetno je da ova politička grupacija želi da svoj imidž, perspektivu i budućnost gradi na mržnji prema opoziciji, kopajući im jamu, ali ih podsjećamo na narodnu mudrost koja kaze: “ko drugome jamu kopa sam u nju upada”. Dakle, u nizu nekorektnih postupaka i poteza koje, otvoreno i tajno, vuče AA prema svom savezniku na državnom nivou, često nas navodi da se pitamo, da li može politika sve progutati, a sve zarad viših ciljeva.Tako da smatramo, ako postoje kao politički postulati dosljednost i principijelnost, a oni postoje, onda možemo otvoreno reći da ova politička družina je sve to bacila pod noge.

Naime, prijepodne hvaliti predsjednika Đukanovića i premijera Markovića, kao velike i uspješne državnike, a popodne agitovati i vršiti pritisak na naše aktiviste da popune njihove pristupnice, obećavajući posao i još ponešto, to je najblaže rečeno, ne smo neprincipijelnost i nekorektnost, nego bezobrazluk.

Takođe ,nam nije jasno ko im daje ekskluzivitet da oni mogu da se mjesecima kite rezultatima ispitivanja javnog mnje3nja, kao da oni sami djeluju na političkoj sceni Crne Gore i da su ekskluzivni predstavnici Albanaca u CG. Mi ih pozivamo da na sledeće izbore nastupaju bez svojih političkih saveznika u Malesiji DSA, DUA, Bošnjačka partija i Demokratska, sa kojima je ova politička grupacija u koaliciji, pa da vidimo kakav će im biti rezultat. Sigurni smo da će i na ovom drugom ispitu doživjeti poraz kao što su poraženi i na prvom ispitu pokazajući svoju nesposobnost, nezrelost i neumijeće upravljanja opštinom.

Komentari

avatar