Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS traži hitnu sjednicu Kolegijuma predsjednika Skupštine zbog alarmantne epidemiološke situacije

Demokratska partija socijalista inicirala je hitnu sjednicu Kolegijuma predsjednika Skupstine gdje će se raspravljati o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, ali i tražiti odgovor zašto nijesu prihvaćene donacije i nije počela vakcinacija u Crnoj Gori, saopštio je na konferenciji za novinare potpredsjednik DPS-a Jevto Eraković

Demokratska partija socijalista inicirala je hitnu sjednicu Kolegijuma predsjednika Skupstine gdje će se raspravljati o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, ali i tražiti odgovor zašto nijesu prihvaćene donacije i nije počela vakcinacija u Crnoj Gori, saopštio je na konferenciji za novinare potpredsjednik DPS-a Jevto Eraković.

“Zdravstena i epidemiološka situacija u zemlji je nažalost alarmantna. Crna Gora je danas evropska država sa najvećim brojem novozaraženih. Zdravstveni sistem je pred velikim opterećenjem i sve ono što smo upozoravali prije 14 dana se obistinilo”, kazao je Eraković.

Imamo, ističe on, pogoršanje epidemiološke situacije i ispaštamo svi koji živimo u Crnoj Gori.

“Poseban fokus je odsustvo vakcinacije. Prva smo zemlja u Evropi po broju novozaraženih i isto tako među posljednjim u Evropi gdje se nije sprovela  vakcinacija, a uprkos tome smo odbili  donacije koije su zahvaljujući autoritetu predsjenika Mila Đukanovića i donatrima odbijene. Poručujem svim odgovornim u vladi da nije trenurak za bilo kakva politička prepucavanja ili druga odmjeravanja već moramo svi da imamo jedan zajednički zadatak a to je zdravlje građana”, kazao je on.

Poručuje da mjere koje su po njihovom mišljenju bile neadekvatne ne smiju da predstavljaju bilo kakav motiv osim motiva ljudskih života.

“Nijedan zarađeni euro, profit i dobit ne smiju biti vrijedniji od ljudskog života. Zdravlje građana je ispred ekonomskih interesa. Ispred DPS-a inicirali smo hitnu sjednicu Kolegijuma predsjednika Skupstine gdje će se raspravljati o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, ali i odgovor zašto nijesu prihvaćene donacije i nije krenula vakcinacija u Crnoj Gori. Očekjem da svi politički subjekti sjutra pokažu da su iznad pokitike i da je zdravlje na prvom mjestu”, poručio je on.

Eraković je nagalsio da msli da ne posoji nijedna ozbiljna država na svijetu koja bi se igrala sa zdravljem građana.

“Ne pada nam na pamet da se ponudi bilo koja vankcina kija nije prošla najrigoroznije kontrole prvo od strane proizvođača, pa od strane države, u ovom slučaju UAE. Mislite da bi tako jedna ozbdiljna država dozovlila da može doći bilo kakva vakcina osim one koja dolazi od strane proizvođača. Kompletan kontigentn vakcina mora da prati određena dokumentacija. Treba da ohrabrimo sve da napravimo front koji će napraviti pritisak da nam se odobri vakcinacija što prije. Crnoj Gori je najvažnije da smo obezbijedili vakcine. Koji je modalitet to nije važno. Važno nam je da vakcine stignu u Crnu Goru”, zaključio je Eraković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Milica
10.02.2021-18:17 18:17

Pa poduzmite nesto ima li ikakvih mehanizama da se zena makne.Pobi nas sve.