Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

DPS Tivat: Izborna konferencija u Tivtu – kroz reforme do kadrovskog jačanja partije

Skupu se, ispred Predsjedništva, obratio Nikola Janović istakavši da je Tivat najbolji primjer grada gdje je vizionarska politika DPS-a dala svoje rezultate i koji su itekako vidljivi: od gradske i prigradske infrastrukture, povećanog životnog standarda građana Tivta, do znatno povećanog broja turista koji posjećuju Tivat tokom cijele godine

Sinoć je u Tivtu održana IX Opštinska izborna konferencija DPS Tivat, na kojoj je izabran novi Opštinski odbor od 53 člana. Novi Opštinski odbor, pored 53 izabrana člana, činiće i 11 odbornika naše partije u Skupštini opštine koji su po funkciji članovi OO.

Svečanom dijelu Konferencije prisustvovali su generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović, koordinatori za Tivat ispred Predsjedništva DPS-a Nikola Janović i Izvršnog odbora DPS-a Aleksandar Pavićević, kao i članovi Glavnog odbora iz Tivta Tamara FurtulaPredrag Nenezić i Goran Kuševija.

Konferenciji su prisustvovali Dejan Maslovar potpredsjednik Socijaldemokrata Tivat i Tamara Grabić članica Predsjedništva Hrvatske građanske inicijative.

Predsjednica OO DPS Tivat Jovanka Laličić istakla je da su protekle dvije godine obilovale brojnim aktivnostima naše partije na lokalnom nivou, a da svakako poseban pečat tim aktivnostima su dali lokalni  izbori na kojima je DPS u Tivtu iz vlasti prešao u opozicione redove. Ali to nas, poručila je Laličić, nije  obeshrabrilo. Naprotiv, iz opozicionih klupa moramo nastupati još jače i srčanije: “I mi smo  na lokalnom nivou ozbiljno shvatili jasne poruke birača da se moramo mijenjati, da moramo izvršiti kadrovsko podmlađivanje i dati šansu nekim novim ljudima sa novom energijom, ali ne zaboraviti i one starije i iskusne članove, čije iskustvo je posebno dragocjeno”. Rukovodeći se tim zahtjevom, ponudili smo Izbornoj konferenciji listu kandidata na kojoj ima više od 50% novih lica ,36% mladih i 34% žena. Ovakav sastav garantuje da će naša partija vrlo brzo povratiti svoj ugled i vlast u Tivtu. Jer za vrijeme vlasti DPS-a sa koalicionim partnerima, Tivat je potpuno preuređen i od grada koji se zaobilazio postao poželjna turistička destinacija u kojoj se rado dolazi i ostaje. Laličić je podsjetila da su usponi i padovi, porazi i uspjesi imanentni svakoj partiji, i pozvala na očuvanje zdravog jezgra naše partije i njenog jedinstva, njegovanje timskog rada i brigu za svakog našeg iskrenog člana.

Skupu se, ispred Predsjedništva, obratio Nikola Janović istakavši da je Tivat najbolji primjer grada gdje je vizionarska politika DPS-a dala svoje rezultate i koji su itekako vidljivi: od gradske i prigradske infrastrukture, povećanog životnog standarda građana Tivta, do znatno povećanog broja turista koji posjećuju Tivat tokom cijele godine.

„U periodu vršenja vlasti DPS-a bilo je i propusta na koje su nam glasači ukazali na izborima prošle godine, ali smo sigurni da ih više neće biti, jer smo sproveli promjene i na lokalnom i na nacionalnom nivou koje će dati rezultate vrlo brzo, počevši od izbora novog OO do mjesnih odbora, Opštinskog odbora mladih i  Ženske alijanse“ – poručio je Nikola Janović.

Prisutnima se obratio i generalni sekretar partije Aleksandar Bogdanović koji je isktakao da je izborna konferencija u Tivtu pokazala doprinos ambiciji da se postugne puni efekat kroz kadrovsko jačanje partije.

“Kroz reforme na lokalnom nivou siguran sam da ćemo dobiti kvalitetnu kadrovsku strukturu koja nam je svima potrebna kako bismo očuvali građanski karakter evropske Crne Gore”.

Kao gost opštinske izborne konferencije ispred Socijaldemokrata Tivta Dejan Maslovar se zahvalio na pozivu i poručio da „s obzirom da baštinite multikulturalizam i građanske vrijednosti za koje se zalaže i naša partija, u Socijaldemokratama imate prijatelja i partnera“.

U radnom dijelu Izborne konferencije usvojen je Izvještaj o radu Opštinskog odbora za period između dvije Izborne konferencije i data razriješnica dosadašnjim članovima Opštinskog odbora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve