Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

DPS: Spasojević uličarskim nastupom i izgovaranjem gnusnih riječi upućenih Predsjedniku države uvrijedio i samu državu

U DPS-u smatraju da se protiv Spasojevića mora pokrenuti disciplinski postupak

Jučerašnja izjava Predraga Spasojevića, načelnika Istražnog zatvora u Spužu, izrečena na televiziji A1 plus – u vlasništvu osobe kojoj je iz razloga bezbjednosti države zabranjen ulazak u Crnu Goru – osim što je zabrinjavajuća sa društvenog, političkog i građanskog aspekta, zahtijeva i odgovarajuću pravnu reakciju, poručili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Gospodin Spasojević je, kako navode iz partije, imenovani državni službenik, “a ne rijaliti zvijezda”.

“Poslodavac Predraga Spasojevića je država Crna Gora. Imajući u vidu tu činjenicu, a polazeći od ustavne podjele vlasti, nedvosmisleno dolazimo do zaključka da je Predrag Spasojević uličarskim nastupom i izgovaranjem gnusnih riječi upućenih Predsjedniku države, uvrijedio i samu državu. Na takav način, ponašanjem na nivou nekog primitivnog rijaliti programa, Spasojević je nanio štetu sebi, ali i instituciji u kojoj je zaposlen. On je bio u obavezi da svoju dužnost starješine jedne državne institucije vrši u skladu sa Ustavom, zakonima i drugim propisima”, pojasnili su iz DPS:

Svojim krajnje “neumjesnim” ponašanjem Spasojević je, prema njihovim riječima, učinio “disciplinski prestup koji bi u krajnjem mogao da dovede do prestanka radnog odnosa”.

“Pravni osnov za ovakve naše tvrdnje svakako se nalazi u Zakonu o državnim službenicima i namještenicima. Cijenimo da je Spasojević, zloupotrijebljavajući svoj službeni položaj i dajući određene komentare bez ikakvog utemeljenja, a ponašajući se kao da je Istražni zatvor njegova prćija, iz razloga njemu poznatih, doveo sebe u situaciju da je nedostojan funkcije koju objavlja jer je, između ostalog, učinio težu povredu dužnosti”, obrazložili su iz partije.

U DPS-u smatraju da se protiv Spasojevića mora pokrenuti disciplinski postupak.

“Ne ulazeći u prave razloge za takvu Spasojevićevu izjavu, u kojima svakako ima i želje za političkom promocijom, smatramo da se protiv njega mora pokrenuti disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti i istovremeno privremeno ograničiti vršenje dužnosti načelnika Istražnog zatvora. Više je nego očigledno da njegovo prisustvo na radu šteti interesu državnog organa u kojem je zaposlen. O činjenici na koji način šteti ne treba trošiti riječi, imajući u vidi ustavno pravni položaj i nadležnosti institucije Predsjednika države, kao i Ustavom zajamčenu nepovrjedivost ličnog, profesionalnog, psihičkog i tjelesnog integriteta svakog građanina, a sa druge strane nadležnost i opis poslova načelnika Istražnog zatvora kao rukovodećeg lica u toj instituciji, čije ponašanje i ophođenje prema poslu mora biti reper svim ostalim zaposlenima u tom državnom organu”, naglašavaju iz Partije.

U vezi sa ovim skandalom, u DPS-u, očekuju reakciju od strane poslodavca Spasojevića.

“Jer u suprotnom bi se dalo zaključiti da se njegov poslodavac saglašava sa izjavama imenovanog i da dijeli njegov stav o državi i instituciji Predsjednika države”, zaključuju iz DPS.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
10.12.2022-17:46 17:46

Izjava Spasojevica..je toliko bezobrazna..ulicka..a ujedno napad..na najvecu licnost drzave CG..

Nasa drzava je postala prljava..radi se svasta..nemam rijeci..najveci ulicar..kriminalac..fakin..ne bi se na ovaj nacin izrazio.

BobZeković
10.12.2022-20:31 20:31

DPS, žalosno je koliko ste naivni. Vi i dalje glumite civičizovane, kulturne prefinjene demokrate, koji sve vide lijepo i ružičasto, iako je oko vas sve SODOMA I GOMORA. Ovo što je ovizi kriminalac Spasojević reka, to CRNA RUKA NEPRAVDE I ZLA , DrABAZOVIĆ, sa svojom, gestapovskom organizovaom kriminilanom grupom, smijenjene vlade i parlamentarne fašističke većine, upravo namjerava da uradi! NAMJERAVA DA UHAPSI PREDSJEDNIKA CRNE GORE MILA ĐUKANOVIĆA. IMATE POSLA I CIJELA CRNA GORA IMA POSLA SA NAJPOKVARENIJIM I NA SVAKO ZLO NAJSPREMNIJIM OSOBAMA NA SVIJETU a ponašate se kao damice! Nooružane vojno-crkveno-krimnalne grupe preplavile su Crnu Goru. CRNA RUKA I… Pročitaj više »