Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

DPS: Rektor Vladimir Božović osnivač offshore firmi preko kojih se finansiraju mediji koji siju mržnju i netrpeljivost

Vjerujemo da dovijeka neće ćutati ni Tužilaštvo već da će provjeriti sumnjivo poslovanje rektora i konačno pronaći ko je u sistemu nadležan za suzbijanje govora mržnje u Crnoj Gori

Rektor Univerziteta Crne Gore Vladimir Božović osnivač je offshore firmi u Delaware-u preko kojih se, na nezakonit način, finansiraju platforme na kojima se širi vjerska i nacionalna mržnja i netrpeljivost, saopšteno je danas iz Demokratske partije socijalista.

“Takođe, na ovaj način se i finansiraju na desetine stranica i stotine botova koji su pod kontrolom samog rektora a koji, po njegovim uputstvima, proganjaju sve one koji misle drugačije i aktivno promovišu politiku velikosrpskog nacionalizma i podržavaju rusku agresiju na Ukrajinu”, dodaju iz DPS.

Prema njihovim riječima, portal IN4S čiji je Božović vlasnik, a koji se upravo finansira na ovakav način i to novcem sumnjivog porijekla prepoznat je u izvještaju State Departmenta kao dio ruskog propagandnog ekosistema u Crnoj Gori.

“Sve to nije smetalo oslobodiocima od 30. avgusta da upravo Božovića, čija je životna misija usmjerena isključivo na rad protiv interesa Crne Gore, postave na čelo vjerovatno i najvažnije institucije u državi. Braniće se rektor i ovog puta ćutanjem. Tihovanjem kojim nastoji pokazati mudrost i održati mistiku i intrigu Božović zapravo samo krije sopstveni strah budući da nema hrabrosti da prljave poslove obavlja sam već za takve stvari unajmljuje razne raičeviće, ivanoviće, peroviće i ostalu poslugu iz raznih oblasti”, navodi u saopštenju DPS.

Ipak, kako su poručili, Demokratska partija socijalista neće ćutati već će nastaviti da ukazuju na Božovićeve radove čija je funkcija najbolji sinonim degradacije Crne Gore nakon 30. avgusta.

“Vjerujemo da dovijeka neće ćutati ni Tužilaštvo već da će provjeriti sumnjivo poslovanje rektora i konačno pronaći ko je u sistemu nadležan za suzbijanje govora mržnje u Crnoj Gori”, zaključuju iz DPS. 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Cuca
10.08.2023-17:11 17:11

Je li ovoga postavio rakijaš prepečenica Zdravka Krivokapić, rodom katunjanka Glušica i prekogtanična seljačica Bratić?

Trubjrla
10.08.2023-17:14 17:14

Ako ga je State Department prepiznao kako vi kažete što fukari ne nametne sankcije?!
Što čeka.

Isljam
10.08.2023-18:49 18:49

Ovo je BECICEV ( SESELJEV ) IZ DEMOKRATA-Nije ovaj poremeceni Cetnik kriv sto huska Nacionalizam i rat nego onaj ko mu je dozvolijo rad ! Zlikovci -vazda gubitnici -zeljni krvoprolica natukaju se sljive prepecenice i dovode u studijo cetnike da bi sto vise ugljibali CG- cus TV-4C

Mićko
10.08.2023-20:37 20:37

Ljigavac posrbički!