Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS će pokrenuti inicijativu o smjeni Mandića sa čela Skupštine

Održana sjednica Predsjedništva

Predsjedništvo DPS-a donijelo je odluku da pokrene inicijativu o smjeni Andrije Mandića sa mjesta predsjednika Skupštine Crne Gore, saznaje nezvanično Pobjeda.

DPS je danas tu inicijativu razmatrao na sjednici Predsjedništva koja je počela u 17 časova.

On je tada, pored ostalog, rekao da Mandić nikad ne bi ni mogao postati predsjednik Skupštine da je parlamentarna većina poštovala zakon, jer nema legalno državljanstvo Crne Gore.

”Od dana stupanja na visoku državnu dužnost unižava Crnu Goru, slika se kao dio izbornog štaba političke partije svog poslodavca u drugoj državi, a juče i isticanjem ove zastave pokazuje da on sjedi u parlamentu Crne Gore, ali da tamo radi za interese druge države. Te Mandićeve parlamentarne aktivnosti pohvalio je i njegov gost”, istakao je Nikolić 16. januara.

Nema, prema njegovim riječima, nikakve dileme da je Mandić nezakonitim uvođenjem druge zastave u svoj kabinet, pored državne, kao i porukom da je crkva stvorila Crnu Goru želio da pretvori hram crnogorske demokratije u bastion velikosrpskog nacionalizma.

”Sve gore pomenuto, dovoljan je razlog da se zatraži njegova smjena i da za to glasaju i oni koji su ga izabrali. Mi ćemo tu inicijativu podnijeti, veoma brzo, u trenutku kada procijenimo da postoji šansa za njenu realizaciju”, rekao je Nikolić.

Mandić je danas dočekao predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta Milorada Dodika, koji je boravio u zvaničnoj posjeti našoj državi,a da to nijedna od crnogorskih institucija nije najavila.

Na sajtu Skupštine Crne Gore kojom predsjedava Andrija Mandić, koji je bio domaćin Dodiku, nije bilo nikakve najave o dolasku predsjednika entiteta BiH Republika Srpska Milorada Dodika, što je suprotno praksi da se zvanične posjete državnih zvaničnika najavljuju na sajtu.

Očigledno je da je Mandić želio da “zakamuflira” da se radi o zvaničnoj posjeti, dok je Dodika, sa druge strane, u holu Skupštine uredno dočekala trobojka, koju RS predstavlja kao svoju državnu zastavu, što je običaj tokom zvaničnih posjeta.

Iz Mandićevog kabineta nisu željeli da odgovore na pitanja Pobjede da li su oni pozvali Dodika da dođe u Crnu Goru, te da li se radi o zvaničnoj posjeti.

Za razliku od njih, Dodik se prethodnih dana pohvalioda dolazi u zvaničnu posjetu.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
28.02.2024-02:47 02:47

A zašto čekate gospodine Živkoviću i gospodo iz PREDSJEDNIŠTVA DPS? ČEKATE POVOLJNIJI TRENUTAK? ZAŠTO NIJESTE JUČE BILI NA SPONTANOM PROTESTU GRAĐANA PROTIV DODIKA I MANDIĆA I NJIHOVE NESKRIVENE ZLOČINAČKE POLITIKE PREMA CRNOJ GORI, CRNOGORCIMA I CRNOGORKAMA, PREMA CIJELOM CRNOGORSKOM NARODU. REPUBLIKA SRPSKA I SRBI ANDRIJE MANDIĆA SU OKUPIRALI CRNU GORU I JUČE SU DEMONSTRIRALI SVOJU SNAGU I MOĆ. ISTOVREMENO SU POKAZALI SVU BIJEDU POLITIKE DPS, KOJA JE PODLAČKI BAČILA CRNU GORU, CRNOGORCE I CRNOGORKE, CRNOGORSKE NARODE NA KOLJENA, PRED NALETOM SRPSKE MONSTRUOZNE, ZLOČINAČKE POLITIKE!