Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Privođenje Martinovića i Nedovića posljedica pritiska izvršne vlasti i političkog balansa hapšenju Božovića

U DPS-u smatraju da je u ovom slučaju grubo zloupotrijebljen institut pritvora, i ''pređena je crvena linija u kojoj se ova mjera upotrebljava kao izraz senzacionalističkog revanšizma a ne opravdanosti pravnog postupka''

Slučaj privođenja i određivanja pritvora Jovanu Martinoviću i Andreju Nedoviću, posljedica je konstantnog pritiska izvršne vlasti na tužilaštvo da se vrši progon njenih političkih neistomišljenika, ocijenili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

U DPS-u smatraju da je u ovom slučaju grubo zloupotrijebljen institut pritvora, i “pređena je crvena linija u kojoj se ova mjera upotrebljava kao izraz senzacionalističkog revanšizma a ne opravdanosti pravnog postupka”.

“Jer i Jovan Martinović i Andrej Nedović, su odavno državnim organima ustupili svu relevantnu dokumentaciju vezanu za slučaj, iako su optuženi za nešto što uopšte nije bio ni djelokrug njihovih poslova, i sve vrijeme su na raspolaganju nadležnim organima. Opravdano vjerujemo da je predstava sa lišavanjem slobode samo trebalo da posluži kao politički balans hapšenju Mila Božovića u Budvi, kako bi se stvorio utisak objektivnosti “ruke pravde””, ističu u saopštenju.

U DPS-u su ubijeđeni da će, ako se, kako kažu, istražni organi budu bavili pravdom i pravom, “bez upliva politike”, biti dokazano da “u postupanju Martinovića i Nedovića, nije bilo nezakonitosti”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve