Četvrtak, 16 Maja, 2024
Rubrika:

DPS Prijestonice: Zaustaviti projekat kamenoloma na lokaciji Milošev krš u mjestu Bokovo

Poručuju da ni pod koju cijenu ne smijemo dozvoliti stvaranje nove vrijednosti koja bi ujedno značila ugrožavanje životne sredine

Iz Odbora DPS Prijestonice ocijenili su da bi trebalo zaustaviti projekat kamenoloma na lokaciji Milošev krš u mjestu Bokovo.

“Niko ko je dobronamjeran prema Crnoj Gori i njenim građanima, ne može biti protiv projekata čija realizacija bi značila razvoj određenih lokacija u našoj državi, valorizaciju prirodnih resursa koji nas okružuju, a ujedno i u određenoj mjeri rješavanje ključnog problema koje muči sve nas – pitanje nezaposlenosti. Međutim, ukoliko je put do cilja štetan na bilo koji način po one koji život provode na toj lokaciji, nikako se ne smije koristiti kao opravdanje dobro poznata krilatica da “cilj opravdava sredstvo””, ističu iz cetinjskog DPS-a.

Poručuju da ni pod koju cijenu ne smijemo dozvoliti stvaranje nove vrijednosti koja bi ujedno značila ugrožavanje životne sredine.

“I u ovom slučaju, koji se tiče Miloševog krša, je tako, jer ma koliko bi realizacija projekta značila i ubiranje nekog od prethodno navedenih plodova, nikada i ni pod koju cijenu ne smijemo dozvoliti stvaranje nove vrijednosti koja bi ujedno značila ugrožavanje životne sredine i stanovnika mjesnih zajednica Kosijeri, Đinovići, Bokovo, Mikulići, Štitari, Markov do”, navode iz DPS-a Prijestonice.

Ističu da stoje uz rađane i podržavaju ih.

“Zato stojimo uz građane navedenih mjesnih zajednica i snažno ih podržavamo u namjeri da, zbog svih štetnih posljedica, koje bi izgradnja kamenoloma mogla proizvesti, a uzimajući u obzir da očuvanje životne sredine i zdravlja građana je prioritet nad prioritetima, da se zaustavi projekat kamenoloma na lokaciji Milošev krš u mjestu Bokovo”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve