Ponedjeljak, 4 Marta, 2024
Rubrika:

DPS Pljevlja: Proslavom Dana državnosti Republike Srbije, lokalna vlast negira crnogorsku nezavisnost

''Predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš, izvođenjem radova pogubnih agendi koje su dovodile do sukoba na prostoru bivše Jugoslavije, još jednom grubo produbljuje podjele i stvaranje sve veće distance među građanima našeg grada''

Najava da će Opština Pljevlja 14. februara organizovati Svečanu akademiju povodom Dana državnosti i Dana ustavnosti Republike Srbije, još jedan je u nizu bestidnih pokušaja negiranja crnogorske nezavisnosti i udar na temelj njene državnosti, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS Pljevlja.

“Naime, proslavom 220 godina Prvog srpskog ustanka i 189 godina od proglašenja Sretenjskog ustava, predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš, izvođenjem radova pogubnih agendi koje su dovodile do sukoba na prostoru bivše Jugoslavije, još jednom grubo produbljuje podjele i stvaranje sve veće distance među građanima našeg grada”, ocjenjuju iz te partije.

Podsjećaju da je 28. seprembra prošle godine većina u lokalnom parlamentu usvojila odluku o promjeni Statuta opštine te time omogućila promjenu Dana opštine umjesto dotadašnjeg 20. novembra, dana oslobođenja grada od fašizma, za Dan opštine odredila crkveni praznik 27. oktobar dan Svete Petke.

“Sada, proslavom inostranih praznika lokalna vlast politikom agresivnog velikosrpskog nacionalizma samo nastavlja dalju klerikalizaciju pljevaljske sredine i crnogorskog društva, na šta koalicioni partneri, zarobljeni trulim kompromisima, sramno ćute, ocjenjuju iz Opštinskog odbora DPS Pljevlja.

Na kraju, zaključuju, na najslikovitiji način nam se šalje poruka da čelni ljudi Opštine Pljevlja na čelu sa Dariom Vranešom, DF, kao partija kojoj pripada, koja je ujedno glavni konstituent vlasti i na lokalnom niovu u Pljevljima ali i na državnom, ne poštuje niti drži do pravnog poretka i Ustava Crne Gore, a samim tim ni do nezavisnosti i suverenosti naše države.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
12.02.2024-16:07 16:07

Samo vi pricate..Zasto nesto ne preduzmete…sto ne dovedete narod na ulice..Kako moze jedan ekstremista..da tako radi..Imali u Pljevljima tuzilastva-Sudstva..policije..da uhapsi tog srbijanskog fasistu ..Zasto ga ne istjerate iz Pljevalja–pa pravac Srbija..Sramota..