Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Osuđujemo eskalaciju nasilja na Kosovu, Vlada Crne Gore satima žmurila na oružano nasilje i ponovo obrukala našu državu

''Apelujemo na nastavak dijaloga između Srbije i Kosova, i pronalaženja rješenja mirnim putem'', ističu u DPS-u

Demokratska partija socijalista osuđuje eskalaciju nasilja na Kosovu i napad terorista na kosovsku policiju. Duboko žalimo zbog smrti kosovskog policajca, upućujemo saučešće njegovoj porodici, a svim pripadnicima snaga bezbjednosti koji su povrijeđeni, želimo brz oporavak, saopšteno je iz DPS-a.

“Izražavamo zabrinutost zbog konstantnih pokušaja destabilizacije Kosova, koji su danas rezultirali i novim žrtvama sa srpske strane. Nadamo se da se spirala nasilja neće proširiti, i da će se teroristički napadi u ovoj državi zaustaviti”, kažu u DPS-u.

Ovaj region je, dodaju, iskusio posljedice nacionalizma i njegovog podstrekivanja sa strane, tako da ono što se danas na Kosovu desilo, treba da bude i alarm međunarodnoj zajednici, da uloži svoj autoritet i efikasno pomogne u rješavanju narasle krize.

“Apelujemo na nastavak dijaloga između Srbije i Kosova, i pronalaženja rješenja mirnim putem”, ističu u DPS-u.

Sa žaljenjem konstatuju da je Vlada Crne Gore, satima žmurila na oružano nasilje koje se desilo u našem susjedstvu.

“Mnogi međunarodni zvaničnici, i brojne evropske vlade odmah su osudili napad terorista na policiju Kosova, ali je odsustvo hrabrosti i integriteta Vlade Crne Gore, nažalost i ovaj put našu državu obrukalo”, zakljuluju u DPS-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve