Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

DPS Nikšić: Licemjerje Demokrata, Borovinić-Bojović mora biti smijenjena

''Raspad sistema koji ste nam priredili čini da nas sve manje ima''

Iz Opštinskog odbora DPS-a Nikšić poručuju da je, kako kažu, licemjerno i mučno čitati reagovanje Demokrata koji u pokušaju da odbrane neodbranjivo postupanje ministarke Borovinić Bojović, svoje utočište nalaze iza leđa časne ljekarske profesije i svih zdravstvenih radnika.

“Ako pretpostavimo da sve što ste nam priredili nije uzrokovalo još i kolektivnu amneziju, podsjetili bismo vas na to da ste odbili donaciju vakcina, mada ste znali da ste prihvatanjem do sada mogli započeti vakcinaciju zdravstvenih radnika i tako im zahvaliti za agoniju koju žive već 11 mjeseci”, navodi se u saopštenju.

Pitaju ih i da li zaista imaju “hrabrosti da pomenu postupanje građana i okupljanja ispred panoramskog točka, u trenutku kada isti građani postupaju po mjerama koje je vaša ministarka propisala?”

“Da li navodima o selektivnom postupanju Uprave policije i Uprave za inspekcijske poslove priznajete sopstvenu nesposobnost? Ne manje važnim smatramo da vas podsjetimo da je vaš član, predsjednik Opštine Herceg Novi, upozorio na alarmantnu epidemiološku situaciju u trenutku dok ovaj resor pokriva upravo ministarka Borovinić-Bojović.

Da li je potrebno da vas podsjećamo da je predsjednik vaše stranke i predsjednik Skupštine Crne Gore ponosno prisustvovao sahrani mitropolita Amfilohija, a ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta šeta po Kotoru bez lične zaštitne opreme? Da li mislite da je uzdržanost povodom zahtjeva za kontrolnim saslušanjem ministarke Borovinić-Bojović poruka koja govori da ste zabrinuti za javno zdravlje ili je još uvijek malo deset preminulih u Domu starih u Bijelom Polju?”, pitaju iz DPS-a.

Iz ove partije kažu da razumiju “potrebu da držite stranu ministarki zdravlja, ipak je prije samo dva dana u akciji političkog revanšizma imenovan vaš kadar za direktora Opšte bolnice Nikšić”.

“Istovremeno, nakon smjene dugogodišnje uspješne direktorice Specijalne bolnice za plućne bolesti u Brezoviku, svjedočimo ulasku virusa i u ovu ustanovu”, navode iz DPS-a.

Takođe, Demokratama poručuju da “ne brinete o tome što se skoro 80% pacijenata liječi na nivou primarne zdravstvene zaštite čekajući redove na kišnim pločnicima ispred ovih ustanova, dok smjenjujete direktore domova zdravlja”.

“Ne brine vas popunjenost kapaciteta Kliničkog centra Crne Gore i stanje u ovoj zdravstvenoj ustanovi, dok sveštena lica ordiniraju uz blagoslov novog menadžmenta. Da li ste se zainteresovali za pojavu novog soja koronavirusa koji slobodno prelazi naše širom otvorene granice? Dok registrujemo crnu statistiku, ne smatrate važnim da ministarku podsjetite da se oglasi ili odgovori na pozive, ili je to nova komunikaciona strategija na koju ćemo morati da se naviknemo”, ističu iz DPS-a.

Raspad sistema koji ste nam priredili čini, kako kažu, da nas sve manje ima.

“Ako nijeste previše zauzeti foteljama koje ovih dana razmjenjujete, molimo vas da vašu energiju preusmjerite da podsjetite ministarku na sve stručne, etičke i pravne propise koje je prekršila svojim (ne)činjenjem. Ako ništa drugo, mora vam se priznati da ćemo vaše rukovođenje dugo i pažljivo pamtiti”, zaključuju iz ove partije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve