Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

DPS: Nesigurnost novinarskih poslenika nikad izraženija, javni diskurs nikad zagađeniji

Smatraju i da su, kako su rekli, napadi vršioca najviših državnih funkcija na novinare, crtanje meta onima čiji je zadatak da informišu javnost nedopustivi

Nažalost, danas u Crnoj Gori svjedočimo nikad izraženijoj nesigurnosti novinarskih poslenika, dezinformacijama i javnom diskursu koji je zagađen lažnim vijestima i spinovima – ocijenili su iz Medija centra Demokratske partije socijalista povodom Dana slobode medija, koji se obilježava danas.

Ovaj dan, koji je Generalna skupština UN 1993. godine proglasila Svjetskim danom slobode medija, podsjećanje je na slobodu javne riječi kao najviše univerzalne vrijednosti.

– Sigurnost, sloboda izražavanja i izvještavanja, osim što spadaju u domen garantovanih ljudskih prava, osnovni su preduslovi koji moraju biti ispunjeni da bi jedno društvo bilo demokratsko. Ako zaista želimo da naše društvo bude demokratsko, onda moramo obezbijediti medijskim djelatnicima da rade bez pritiska, odnosno da im država obezbijedi sve uslove da pravovremeno i tačno informišu javnost – ističu iz DPS-a.

Smatraju i da su, kako su rekli, napadi vršioca najviših državnih funkcija na novinare, crtanje meta onima čiji je zadatak da informišu javnost nedopustivi.

– Nadamo se da će novi izbori, donijeti i promjenu ove loše prakse kao i odnosa prema novinarskoj profesiji – poručili su iz DPS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve