Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Krivokapić da sve predoči javnosti ili da podnese ostavku

S obzirom na to da je njegova interpretacija događaja potpuno suprotna od one koja je saopštena na sajtu Patrijaršije, tražimo od premijera da se izjasni ko govori neistinu – on ili patrijarh Porfirije, poručili su iz DPS-a

Demokratska partija socijalista zahtijeva od predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića da javnosti predoči sve detalje sinoćnjih skandaloznih dešavanja koja su se odigravala u Beogradu.

“S obzirom na to da je njegova interpretacija događaja potpuno suprotna od one koja je saopštena na sajtu Patrijaršije, tražimo od premijera da se izjasni ko govori neistinu – on ili patrijarh Porfirije”, poručuju iz DPS.

Kako su istakli, način na koji je Krivokapić priveden na raport u Beograd, uprkos protivljenju, jasno pokazuje kakav odnos vrh SPC i srpske vlasti imaju prema premijeru Crne Gore.

“Sve što je prethodilo jučerašnjim događajima u Beogradu: od višemjesečnog sakrivanja sadržaja Ugovora od građana Crne Gore, preko neusaglašenih stavova premijera i njegovog ministra pravde Leposavića,i jučerašnje izjave Krivokapića da ne zna datum ali da će Ugovor biti potpisan, do objave agencije Tanjug da Ugovor samo što nije potpisan, a zaključno sa saopštenjem Patrijaršije da im je Krivokapić iza leđa javnosti obećao da će juče biti sklopljen Temeljni ugovor, predstavlja ponižavanje Crne Gore i njenih građan”, navodi DPS.

Zato zahtijevaju od predsjednika Vlade Crne Gore, da u najkraćem roku javnosti prezentuje sadržaj Ugovora, i objasni sve okolnosti i detalje jučerašnjih događaja.

“Ukoliko nema snage ili hrabrosti da to učini, časnije je da podnese ostavku i prestane da bruka sebe a posredno i državu čiji je premijer”, zaključuju iz DPS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve