Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

DPS: Kristina Šćepanović izabrana za potpredsjednicu Mladih evropskih socijalista

Prilikom predstavljanja svoje kandidature pred prisutnim delegatkinjama i delegatima, Kristina je istakla da kad se govori o evropskom proširenju, da se tu ne radi samo o priključivanju novih zemalja EU, već da je riječ o prihvatanju novih kultura, novih glasova, novih perspektiva, o izgradnji mostova, a ne zidova

Danas je Kristina Šćepanović, sekretarka za međunarodnu saradnju Savjeta mladih DPS Crne Gore, izabrana za potpredsjednicu Mladih evropskih socijalista, a Savjet mladih, kao punopravni član ove organizacije, čija je osnovna misija borba za demokratiju, ljudska prava i slobode, ravnopravnost, omladinske politike, je prvi put dobio svoju predstavnicu u rukovodstvu ove organizacije.

Prilikom predstavljanja svoje kandidature pred prisutnim delegatkinjama i delegatima, Kristina je istakla da kad se govori o evropskom proširenju, da se tu ne radi samo o priključivanju novih zemalja EU, već da je riječ o prihvatanju novih kultura, novih glasova, novih perspektiva, o izgradnji mostova, a ne zidova.

“Naša vizija o Evropi nije samo san, to je cilj, za čije potpuno ostvarenje mi, kao mladi evropski socijalisti, moramo neumorno raditi. Budimo arhitekte ove budućnosti! Hajde da motivišemo i inspirišemo našu generaciju da se aktivno uključi u proces evropskog proširenja i integracije. Izgradimo Evropu u kojoj niko nije zapostavljen, gdje je svaki glas bitan i gdje se ispunjava obećanje o ujedinjenom kontinentu”, poručila je Šćepanović u obraćanju.

Kongresu, koji se održava u Barseloni, prisustvuju i delegati Savjeta mladih DPS-a, Asmir Pućurica i Elzana Kurtagić, a na istom je usvojena i Rezulucija “Vizija inkluzije Balkana uz garantovanu vladavinu prava”, koju je Savjet mladih DPS-a Crne Gore podnio zajedno sa Forumom mladih SDP Hrvatske, uz podršku FM SDP Crne Gore i mladih socijalista iz Slovenije i Sjeverne Makedonije.

Imenovanje za potpredsjednicu najveće evropske organizacije mladih stiže, kako navode iz Savjeta mladih DPS-a, kao potvrda sjajnih rezultata koje je njihov tim za međunarodnu saradnju na čelu sa Kristinom postizao u protekle dvije godine, jačajući međunarodni ugled Savjeta mladih, uvijek prezentujući i partiju, i državu na najbolji mogući način.

“Ponosni smo na Kristinin uspjeh i njenu novu važnu ulogu na međunarodnom nivou, želimo joj uspješan mandat, znajući da će, i sa pozicije potpredsjednice Mladih evropskih socijalista, uraditi sjajne stvari. Ovo je uspjeh za Demokratsku partiju socijalista, ali i cijelu Crnu Goru”, poručili su iz Savjeta mladih DPS Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve