Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

DPS Herceg Novi: Lokalna vlast najavljivala izgradnju centra za starije i nemoćne – obećanje nije ispunjeno

Poručuju da svi u Novom znaju da su onog dana kada su preuzeli vlast 2017. godine probleme nemoćne i stare populacije stavili po strani, dok ne zadovolje svoje lične interese i potrebe.

Kada lokalnu vlast preuzmu pojedinci i ljudi koji se ne vode interesom Herceg Novog, onda građani mogu samo da dobiju neispunjena obećanja, prazne priče i demagogiju. Poznati kao svjetski rekorderi u neizvršenim programskim ciljevima, aktuelna odlazeća vlast u Herceg Novom obmanula je i populaciju starijih ljudi, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora novskog DPS-a.

“U njihovim predizbornim programima 2017. godine pisalo je: U saradnji sa Centrom za socijalni rad i nevladinim sektorom koji se bavi ovim oblastima, razvijaćemo servise kao što su geronto domaćice, savjetovališta za ranjive grupe, grupe za pomoć i porodični servisi… Kroz privatno-javno partnerstvo, tražićemo rješenje za izgradnju Centra za stare i nemoćne građane Herceg Novog“, navode u saopštenju.

I zaista je aktuelna vlast „tražila i pronašla rješenje“, dodaju, a rezultat je da nema geronto domaćica, savjetovališta za ranjive grupe, porodičnog servisa, a Centra za stare i nemoćne građane Herceg Novog nema čak ni u 3D animaciji.

“Porazna je činjenica samo saznanje da se neka lokalna vlast tako neodgovorno sa dokazanim elementima obmane odnosi prema starijoj i nemoćnoj populaciji. Umjesto da odnos prema toj populaciji bude prioritet za aktuelne lokalne vlastodršce, rješavanje njihovih potreba se tretira sa ignorisanjem”, navode iz te partije.

Poručuju da svi u Novom znaju da su onog dana kada su preuzeli vlast 2017. godine probleme nemoćne i stare populacije stavili po strani, dok ne zadovolje svoje lične interese i potrebe.

“Dokaz o našim tvrdnjama predstavnici političkih grupacija koje čine vlast najbolje potvrđuju ovih dana kada promovišu svoje nove planove obmane birača, pošto ni u jednom svom obraćanju ne prezentuju presjek stanja realizovanih obećanja, kako bi to trebalo da čini svaka moderna lokalna samouprava”, ističu iz novskog DPS-a.

Iako bježe od svog predizbornog programa, dodaju da pobjeći ne mogu, jer su obmanuli sve građane Herceg Novog i zbog toga će 9. maja platiti cijenu na izborima.

“Zato su Herceg Novom potrebne promjene”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve