Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

DPS Herceg Novi: Jelena Borovinić Bojović mora otići da bi Crna Gora živjela

Osvrnuli su se na ponašanje aktuelne ministarke i IJZ, pitajući zašto još uvijek nijesu uvedene mjere zbog alarmantne situacije koja vlada na primorju

Iz OO DPS Herceg Novi, oglasili su se povodom zabrinjavajuće situacije koja vlada u grada, te su zatražili podhitno razrješenje aktuelne ministarke Jelene Borovinić Bojović, poručujući da ona mora otići sa ministarke pozicije, kako bi Crna Gora živjela.

“Svakodnevno smo svjedoci vapaja iscrpljenih i požrtvovanih zdravstvenih radnika u Crnoj Gori i našem Herceg Novom, onih koji su gotovo godinu dana život u potpunosti posvetili očuvanju zdravlja svojih sugrađana”, poručuju u saopštenju.

Osvrnuli su se na ponašanje aktuelne ministarke i IJZ, pitajući zašto još uvijek nijesu uvedene mjere zbog alarmantne situacije koja vlada na primorju.

“Ponašanje ministarke zdravlja i IJZ je izmaklo kontroli, predstavnici lokalnih samouprava na primorju počeli su da mole za uvođenje restriktivnih mjera za preživljavanje svojih sugrađana. Đe ste? Zašto se niko ne oglašava po tom pitanju”, pitaju iz DPS-a.

Iz novljanskog DPS-a, istakli su da Bolnica Meljine (ne) funkcioniše sa 0 pulmologa i 0 infektologa u jeku pandemije covid-19.

“Uvažena apostolko zdravlja, sjećate li se Hipokratove zakletve koju ste položili onoga dana kada ste zvanično postali doktor ? Sve ukazuje na to da imate amneziju ili zakletva ne važi kada jedan od tako malog broja pulmologa u Crnoj Gori u najtežim danima pandemije napusti pacijente i kolege da bi zauzela ministarsku fotelju i pretvorila se u političkog poslušnika nove parlamentarne većine čiji je jedini zadatak ostvarenje političkog revanšizma u zdravstvenim institucijama sumanuto smjenjujući kadar koji nije podoban za sprovođenje naređenja čelnika nove vlasti u trenutku kada su nam stručnjaci neophodni za opstanak”, navode u saopštenju.

Potonja je ura, apeluju iz lokalnog DPS-a.

“Gospodo iz Vlade, nemate više vremena za rad protiv zdravlja građana i donošenje isključivo političkih i nacionalističkih odluka. Jelena Borovinić Bojović mora otići da bi Crna Gora živjela”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve