Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Građani Budve na jučerašnjim izborima uskratili legitimitet lokalnoj vlasti, nema više bježanja od izbora

Prema njihovim riječima, dok su administrativni poslovi u Budvi zaustavljeni, bez javnih tendera, plata za zaposlene i valjane pripreme za ljetnju turističku sezonu, trenutna lokalna vlast razmišlja, smatraju u budvanskom DPS-u, o tome kako da se nastavi upravljanje Budvim iz zatvora

Rezultati vanrednih parlamentarnih izbora u Budvi pokazali da građani naše opštine žele promjene, ocijenili su iz Opštinskog odbora DPS Budva.

“Izborni sunovrat koalicije okupljene oko DF-a koja je za nepunih osam mjeseci izgubila polovinu glasačkog tijela, dogodio se kao posljedica brojnih afera koje se vezuju za funkcionere te koalicije, kao i zbog činjenice da je aktuelni predsjednik Opštine Budva u pritvoru i da se tereti za stvaranje kriminalne organizacije, proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, navode u saopštenju.

Prema njihovim riječima, dok su administrativni poslovi u Budvi zaustavljeni, bez javnih tendera, plata za zaposlene i valjane pripreme za ljetnju turističku sezonu, trenutna lokalna vlast razmišlja, smatraju u budvanskom DPS-u, o tome kako da se nastavi upravljanje Budvim iz zatvora.

“Demokratska partija socijalista je u više navrata upozoravala lokalnu vlast da je trenutno stanje u Budvi neodrživo, i da nam je hitno potrebna odgovorna uprava. Drago nam je da su građani prepoznali ko ima dobre namjere, i da nijesu nasjeli na kampanju izopštenja DPS-a sa političke scene u Budvi. Naš rezultat u Budvi je najava povratka DPS-a na pozicije najviše političke relevantnosti u susret predstojećim vanrednim lokalnim izborima”, ističu u saopštenju.

Za razliku od Demokratske partije socijalista koja, kako su istakli, u najvećoj mjeri čuva svoj politički rejting u Budvi, koalicija okupljena oko DF-a, koja je na izborima prije osam mjeseci osvojila apsolutnu vlast u Budvi, juče je i zvanično sa 5.600 glasova stigla na 2.468 glasova.

“Dakle, koalicija ZBCG je imala 2.600 glasova više od Demokratske partije socijalista, a danas im “dišemo za vratom” sa svega 200 glasova razlike!

Građani Budve su na juče održanim izborima pokazali da su ozbiljno shvatili optužbe da se prvi čovjek našeg grada nalazi na čelu kriminalne hobotnice, uskraćujući mu legitimitet kojeg su mu prethodno dali. Sad je svakome jasno da se od vanrednih lokalnih izbora više ne ne može bježati, i da se mandat mora vratiti u ruke građana”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve