Utorak, 21 Maja, 2024
Rubrika:

DPS: Sramna izjava Dodika, ćutanje Milatovića pokazatelj kukavičluka i neodgovornosti prema državnim interesima

Demokratska partija socijalista istakla je kako snažno osuđuje izjavu Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske

Demokratska partija socijalista istakla je kako snažno osuđuje izjavu Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske.

Dodik je u izjavi za “Sputnik”, govorio o formiranju “jedinstvene države”, koju bi činile RS, Srbija i Crna Gora.

“Smatramo da ova izjava odražava nacionalističke tendencije i predstavlja ozbiljnu prijetnju regionalnoj stabilnosti. DPS je oduvijek bio posvećen principima multietničnosti, tolerancije i saradnje među državama. Vjerujemo da je jedinstvo i zajedništvo ključno za izgradnju mira i prosperiteta u regionu. Izjava Milorada Dodika, koja implicira stvaranje jedinstvene države na etničkim osnovama, suprotna je ovim principima i može samo doprinijeti podsticanju tenzija i podjela”, naglasili su oni.

Kažu i kako posebno ističu “izostanak reakcije slučajnog predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića”.

“Kao predsjednik države koji bi trebalo da predstavlja interese Crne Gore, očekivali smo da će gospodin Milatović jasno osuditi nacionalističke izjave i istaći važnost očuvanja mira i stabilnosti u regionu. Izostanak reakcije od strane gospodina Milatovića je još jedno razočarenje koje ukazuje na nedostatak liderstva, odgovornosti i hrabrosti slučajnog predsjednika. DPS poziva sve političke lidera u regionu da se uzdrže od nacionalističkih retorika i da se fokusiraju na izgradnju mira, saradnje i prosperiteta. Samo kroz zajednički rad i dijalog možemo prevazići prošlost i izgraditi evropsku budućnost za sve građane naših zemalja”, zaključili su oni.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
28.10.2023-16:07 16:07

Ko da reaguje,nesrecni Milatovic,koji nezna nista vise nego Africko govedo GNU.samo “trci ispred rude”u provaliju.

Tara
28.10.2023-17:21 17:21

On ima isto misljenje kao Dodik..zato i suti..Njega treba protjerati..da radi na ovo znacajno radno mjesto..zamislite antidrzavnik.cetnik pres'ednik drzave…Dje zivimo mi..kukala nam majka..

Krsto
28.10.2023-18:21 18:21

JaDov je jadnik..Do guse u *ovnima-lazima kriminalu lopovluku izdaji..Ako je DPS kraduckao ovi drugosrbijanci kradu lopatom…Potcinjen prodat i podmicen…On ne smije ni da prdne, a kamo li da kaze nesto protiv Duduka ili AVa Cevabdzije P*zdoustog…Ako kaze nastradace ne samo on vec i njegov brat Srbijanac koji ce morati da iz zatvora objasnjava kako je od nekakvog zidara preko noci postao vlasnik gradjevinske firme koja vrijedi grdne milione…Cak i da kaze da mu je AV omogucio da krade nista mu ne bi pomoglo… Na isti nacin AV je pustio DjiKana Abazovica da pokrade velike pare iz klinike koja je data… Pročitaj više »

Seoca
28.10.2023-18:35 18:35

Zašto Milatović ne reaguje na fašističke izjave od Sivonje iz Banja Luke?? Dok god ima živija Crnogoraca od 12-80 godina koji mogu pušku da ponesu, neće nikada dozvoliti novu 1918 godinu, utiranje Crne Gore i aneksiranje nacističkom “srpskom svetu”!!!!

RIR
28.10.2023-18:39 18:39

…predśednik /seljober/CG- je sljedbenik te politike “srpskog sveta” što bi drugo “mali Momo” do ulizica i onome iz BL i onome monstrumu iz BG…/reakcija ako bude od ovog “naseg” bice okolo naokolo vjerovatno ce se odnositi na Ameriku i EU i usput i u naznakama na ove protagoniste srb.polusvijeta …/