Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Damjanovićeva izjava o trošku odlaganja popisa netačna i populistička

Kako su istakli, ukoliko se održavanje popisa odloži za šest mjeseci, tokom kojih bi bili obezbijeđeni kontrolni mehanizmi koji bi cio proces učinili transparentnim, onda bi nas to koštalo minimalno u poređenju sa novcem bačenim za lažni popis

Izjava ministra finansija, Aleksandra Damjanovića, da bi nas odlaganje popisa “koštalo milione” je politikantska, populistička i što je najvažnije – netačna, saopštila je Demokratska partija socijalista.

“Cilj sprovođenja popisa je da statistički rezultati budu relevantni. Ukoliko Vlada nastavi da istrajava na održavanju „lažnog popisa“ bez kontrole, onakve kakvu je tadašnja opozicija imala i 2003. i 2011. godine, onda će to biti bačen novac, jer podaci neće biti tačni, relevantni i upotrebljivi u statističke svrhe”, navodi DPS.

Kako su istakli, ukoliko se održavanje popisa odloži za šest mjeseci, tokom kojih bi bili obezbijeđeni kontrolni mehanizmi koji bi cio proces učinili transparentnim, onda bi nas to koštalo minimalno u poređenju sa novcem bačenim za lažni popis.

“Troškovi bi se sveli na štampanje novih listića sa drugim datumom, a u poređenju sa štetom koju lažni popis može da proizvede, to su zanemarljivi troškovi. Ministru finansija u vladi koja je u svom tehničkom mandatu potrošila desetine miliona na luksuzna putovanja, skupe hotele i visoke dnevnice, zaista ne dolikuje uloga populiste koji pokušava da manipuliše građanima navodnom brigom o potrošenom državnom novcu”, poručuje Medija centar DPS Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve