Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

DPS: Crna Gora za vrijeme naše vlasti ubrzano nepredovala, od kad se Milatović pojavio u politici, ona nezaustavljivo nazaduje

U svojim javnim nastupima koji, prema njihovim riječima, odišu ''samozaljubljenošću'' i ''uobraženošću'', Milatović samo što nam ne saopšti da, kako kažu, ''Crna Gora nije ni postojala dok se on nije vratio u nju''

Jakov Milatović redovno podsjeća građane da je on na funkciji predsjednika države sklopom okolnosti a ne zahvaljujući njegovim političkim i ljudskim kvalitetima, poručuju iz Demokratske partije socijalista (DPS).

U svojim javnim nastupima koji, prema njihovim riječima, odišu “samozaljubljenošću” i “uobraženošću”, Milatović samo što nam ne saopšti da, kako kažu, “Crna Gora nije ni postojala dok se on nije vratio u nju”.

“Iako su činjenice suprotne: sve dok na vlast, u klerikalnu vladu nije instaliran Milatović, Crna Gora je napredovala, i na spoljnom i na unutrašnjem planu. Sve do tada, dok vlast nijesu preuzeli neznaveni i nesposobni, ova država je imala svoj put, koji je vodio pravo u članstvo EU, bila je ugledna članica NATO saveza i najstabilnija država regiona”, saopštili su iz DPS.

Kada je, smatraju u partiji, od strane srpske crkve instalirana vlada u kojoj je Milatović postao ministar, “sve je krenulo na dolje”.

“Ka ponoru i sad se upravo tamo i nalazimo – bez vlade, sa razorenim institucijama, kompromitovanim sistemom bezbjednosti, otjeranim investitorima, štetočinama u izvršnoj vlasti koje troše milion eura mjesečno na avione, hotele, restorane…”, dodaju iz DPS.

To je, kažu, zbilja u Crnoj Gori a ono o čemu je juče govorio Jakov Milatović je “uobrazilja uobraženog čovjeka koji misli da je svijet nastao kada se on u njemu pojavio”.

“Ako samo analiziramo kako Milatović tretira popis, i kaže da će naredni biti prvi slobodni, jasno je da se radi o aroganciji koja je posljedica podlosti ili gluposti. Jer u državu u kojoj se ne mogu sprovesti ni izbori u dvije opštine, u kojoj se jednom od najbogatijih upravlja iz zatvora, bez vlade, u ambijentu podjela i tenzija, u odsustvu posmatrača, bez osnovnih tehničkih uslova – popis ne da neće biti „prvi demokratski“, nego će biti sve samo ne statistički relevantan metod, ukoliko ne bude odložen i pripremljen na način na koji se to radilo svaki put, sve dok nije postao “demokratski“ po mjerilima Milatovića”, kazali su iz DPS.

Milatovićeva priča o njegovoj platformi i podršci koju je za nju dobio od međunarodnih zvaničnika, po njihovim riječima, bila bi “odlična inspiracija na neki novi film iz opusa Živka Nikolića”.

“Koji govori o pretencioznoj malograđanštini gdje junak pomisli da je jedini koji je „svijeta vidio”, pa nam prepričava kako je tamo. Tumačiti slučajne susrete u pauzama sastanaka, kao izraze podške famoznoj platformi je najblaže rečeno, komično”, istakli su iz DPS.

Poručuju da svima je jasno “čemu je služila platforma”.

“Ugurati Vučićevu političku poslugu, Demokratski front i Uru, u Vladu, preuzeti vođstvo u PES, neustavno uzurpirati višak nadležnosti… Podsjećamo da je i Demokratski front imao svoju platformu, 2021. – nova vlada sa novim premijerom. Ova Milatovićeva bi mogla da se nazove – nova vlada sa novim mandatarom. Znamo već po čijoj mjeri i ukusu”, zaključuju iz DPS.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve