Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

DPS: Brojni strani mediji izvjestili o Đukanovićevoj kandidaturi

Austrijski državni servis, ORF objavio je, navode iz DPS-a, takođe vijest o kandidaturi predsjednika Đukanovića i podsjetio da je on na prošlim izborima osvojio apsolutnu pobjedu, te da je za njega glasalo 53 posto birača.

Brojni strani mediji izvjestili su o kandidaturi predsjednika DPS-a Mila Đukanovića i u tom kontekstu, o izborima u Crnoj Gori, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

“Agencija Reuters podsjeća na političke prilike u kojima se izbori održavaju, naglašavajući blokadu izazvanu izglasavanjem nepovjerenja za dvije vlade. Izvještaj, takođe, sugeriše da bi pobjeda Đukanovića mogla da vodi do prijevremenih parlamentarnih izbora”, navel isu u saopštenju.

Takođe, ističu iz DPS-a, i Glas Amerike (VOA) je juče objavio informaciju o kandidaturi predsjednika Đukanovića, i citirao “najvažnije poruke iz prvog njegovog obraćanja nakon kandidature”.

“Moja predsjednička kandidatura je izraz odgovornost prema Crnoj Gori, izraz brige za ugroženost tekovina razvoja savremene Crne Gore koja je u ogromnim problemima. Crna Gora je, za kraće od tri godine, prešla nevjerovatan put, od zemlje koja je opisivana kao oaza multietničke demokratije i sidro stabilnosti na Balkanu, od zemlje koja je bila lider u pregovaračkom procesu sa EU, do Crne Gore koja se danas opisuje kao rak rana Balkana i Evrope… Ovu agoniju treba što prije prekinuti, a to je moguće na izborima… Ovo je vrijeme za ozbijne i odgovorne ljude“, prenosi VOA Đukanovićeve poruke.

Austrijski državni servis, ORF objavio je, navode iz DPS-a, takođe vijest o kandidaturi predsjednika Đukanovića i podsjetio da je on na prošlim izborima osvojio apsolutnu pobjedu, te da je za njega glasalo 53 posto birača.

Osim brojnih svjetskih agencija i medija, naglašavaju u DPS-u, gotovo svi regionalni mediji prenijeli su vijest o kandidaturi Đukanovića u svojim centralnim blokovima.

“Ovakvo interesovanje medija iz regiona i svijeta za predstojeće predsjedničke izbore, ukazuje na važnost trenutka u kojem se Crna Gora nalazi, kao i značaj predstojećih izbora na globalni strateški pravac u kojem će se država kretati”, poručuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Trajko
26.02.2023-11:59 11:59

Ne no će objavit da su se kandidovali Mandić,Milatovič,Bečić i vazda postradali Danilović.