Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Bijelo Polje: Predloženi rebalans budžeta odslikava sumorne planove koje Vlada i resorna ministarstva imaju

Odustaje, kako dodaju, Vlada u tehničkom mandatu i od izgradnje, odnosno rekonstrukcije fiskulturnih sala u 11 škola u Crnoj Gori od čega ih je čak 8 u opštinama na sjeveru Crne Gore a među njima su dvije u Bijelom Polju: OŠ ''Pavle Žižić'' i Srednja stručna škola

Nakon što je Vlada Zdravka Krivokapića zaustavila sve razvojne projekte u Bijelom Polju, započete do 2020. godine, Vlada u tehničkom mandatu Dritana Abazovića nastavlja ubijanje svake nade da je moguć razvoj sjeverne regije Crne Gore dok su oni na vlasti, naveli su iz DPS Bijelo Polje.

Prema njihovim riječima, predloženi rebalans budžeta odslikava sumorne planove koje Vlada i resorna ministarstva imaju za Bijelo Polje u predstojećem periodu.

“Umjesto 900 hiljada eura za rekonstrukciju bolnice u Bijelom Polju rebalansom je planirano samo hiljadu eura na kontu „izgradnja građevinskih objekata“. Čitavih hiljadu eura na papiru kako bi tim istim papirom mahali u predizbornoj kampanji: “Pa nismo mi odustali od rekonstrukcije bolnice, vidite da smo izdvojili sredstva!”. Bilo bi smiješno da nije tragično”, navodi se u saopštenju.

Odustaje, kako dodaju, Vlada u tehničkom mandatu i od izgradnje, odnosno rekonstrukcije fiskulturnih sala u 11 škola u Crnoj Gori od čega ih je čak 8 u opštinama na sjeveru Crne Gore a među njima su dvije u Bijelom Polju: OŠ „Pavle Žižić“ i Srednja stručna škola. Neka naša djeca čekaju ljepšu budućnost.

“Vlada Dritana Abazovića će i sela razvijati – na papiru, naravno. Za početak je odustala od izgradnje puta Srđevac-Lozna jer je umjesto 800 hiljada, koliko je sada predviđeno budžetom, u rebalansu ostavljeno samo hiljadu eura. Možda im ovih hiljadu eura trebaju za tablu: Radovi počinju – malo sjutra”, stoji u saopštenju.

Kako su kazali, rebalasom budžeta istovremeno se predviđaju dodatna zapošljavanja vrijedna preko 2,7 miliona eura, isplate fizičkim i pravnim licima od 4,5 miliona, i povećanje budžetske rezerve za skoro devet miliona eura za koje nije dato nikakvo obrazloženje u opisu rebalansa. Ukupno su skrivena povećanja potrošnje od oko 16 miliona eura koja mogu biti od uticaja na birače u predizbornoj kampanji za lokalne izbore. Zaključak je jasan. Nije da para nema već ih ova štetočinska vlast troši na svoje potrebe i predizbornu kampanju.

“Sve su ovo posljedice koje imamo nakon vlasti dvije najgore vlade u istoriji Crne Gore. Zato smo sigurni da građani ovo prepoznaju i da manipulantima, nekompetentnim i neodgovornim u aktuelnoj vlasti slijedi politički krah. Na građanima Bijelog Polja je da 23. oktobra učine – pravu stvar”, zaključuje se u saopštenju DPS Bijelo Polje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve