Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Bijelo Polje: Crna Gora ne otima vjerske objekte

Opštinski odbor DPS-a poziva građane Bijelog Polja da ne nasijedaju na izmišljotine o mogućoj uzurpaciji bilo čijih vjerskih objekata i obmanama da država Crna Gora kreće da crkve i manastire otima i predaje u ruke nekom drugom

Opštinski odbor DPS-a poziva građane Bijelog Polja da ne nasijedaju na izmišljotine o mogućoj uzurpaciji bilo čijih vjerskih objekata i obmanama da država Crna Gora kreće da crkve i manastire otima i predaje u ruke nekom drugom. Oni poručuju da nikada to u svojoj istoriji nije radila niti će raditi, a posebno ne u 21 vijeku.

“Neistine su da se ovim zakonom predviđa otimanje imovine vjerskim zajednicama, niti da je ovaj zakon usmjeren protiv konkretno neke vjerske zajednice u Crnoj Gori, jer se u njemu svaka od njih tretira jednako. Ukoliko se neko ne slaže sa njim, može se boriti legalnim putem kroz institucije sistema koje svima garantuju jednaka prava.
Pozivamo sve vas koji protestujete ,da razmislite ko to paleći crnogorsku zastavu zeli da zapali Crnu Goru, ko to želi da zavadi komšije različite vjere koji žive u slozi i poštovanju, odnosno- jednom riječju ko vas tjera da ne volite svoju državu”, navode iz bjelopoljskog DPS-a.

Poručuju građanima da razmisle ko poziva na krvave badnjake u Bijelom Polju i zbog čega to radi, kada su i Božić i Bajram u našem gradu praznici pomirenja, sloge i praštanja, kada vjekovima zajedno živimo u skladu i dobrosusjedskim odnosima, kada gajimo poštovanje i  međusobno se pomažemo”, dodaju iz DPS-a.

Ovim putem svima njima poručuju da će ove praznike i dalje slaviti zajedno u Bijelom Polju, u bratskoj atmosferi, dajući tako primjer suživota i tolerancije generacijama koje dolaze.

“Takođe poručujemo da ni jedna svještenička odora, ni jedan interes bilo koje vjerske zajednice u Crnoj Gori ne moze biti iznad njenih interesa, njenog opstanka i njenog trajanja. Opštinski odbor DPS-a ostaje snažno posvećen miru, stabilnosti, građanskom društvu i razvoju Bijelog Polja, a prije svega zajedništvu i slozi Bjelopoljaca, po čemu smo poznati. Aveti prošlosti i planovi za nestanak Crne Gore i ovoga puta će izgubiti od demokratske i evropske Crne Gore, koja svim svojim građanima garantuje mir, bezbjednost i ispoljavanje svojih vjerskih uvjerenja u punom obimu”, kazali su iz ovog OO.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve