Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

DPS Berane: Iza lokalne vlasti ostaje uništen grad

Oni su kazali da je zahvaljujući tim pohlepama danas, nažalost, Berane komunalno neuređen i zapušten grad sa mnoštvom divljih deponija, grad bez ekonomske perspektive i vizije razvoja

Odlazeća beranska lokalna vlast – Demokrate, DF, SNP, za sobom ostavlja uništeni grad, pa će biti potrebno dosta vremena da Berane postanu sredina ugodna za život. Ova neodgovorna lokalna vlast, udružena posljednjih 14 mjeseci sa nekompetentnom i neznavenom Vladom, činila je sve da zadovolji lične i partijske interese, a da joj interesi svih građana i opštine budu u drugom planu, ocijenili su iz Opštinskog odbora DPS Berane.

Oni su kazali da je zahvaljujući tim pohlepama danas, nažalost, Berane komunalno neuređen i zapušten grad sa mnoštvom divljih deponija, grad bez ekonomske perspektive i vizije razvoja.

“Našim sugrađanima ne treba govoriti o katastrofalno lošem vodosnabdijevanju, da od 365 dana više imamo onih u kojima nemamo vode za piće, a da ova neodgovorna lokalna vlast nije po ovom pitanju preduzimala nikakve korake.

Ovaj gorući problem su „rješavali“ samo obavještenjima da voda nije za piće, a sve ostalo je bio muk. Zapušteni gradski parkovi, trgovi, trotoari i fasade u centru grada ostavljaju sliku razrušenog grada, sredine bez odgovornog domaćina i vlasti, što ne čudi kada su njima važnije svjetske teme od onih obaveza koje su preuzeli svojim mandatom”, navode u saopštenju.

Prezaposlenost nestručnim osobama, kako su dodali, u lokalnim preduzećima i ustanovama, kao i u Opštini, te nedopustivo nizak budžet za razvoj i izgradnju infrastrukture grada i zloupotreba egalizacionog fonda samo kompletiraju lošu sliku odlazeće beranske vlasti.

“Lokalni izbori su prilika da promjenom ove neodgovorne vlasti počnu da se rješavaju nagomilani problemi. Program i izborna lista Demokratske partije socijalista, koju čine obrazovani, iskusni i mladi ljudi garantuju ubrzan razvoj grada na svim poljima i prevazilaženje svega onoga što su bile kočnice napretku ove sredine. DA, ZA BERANE I CRNU GORU”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
07.03.2022-15:07 15:07

Bitno je da je Toma diploma Nikolić počasni građanin Berana sve ostalo je manje bitno….