Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Bar: Sramni čin skrnavljenja zastave za cilj ima negiranje Crne Gore

Demokratska partija socijalista u Baru najoštrije osuđuje, sada već uveliko vidne, političke manipulacije dijela opozicije i sveštenstva SPC, kojima, pod okriljem navodnog očuvanja crkvene imovine, izazivaju građanske sukobe u Crnoj Gori, sa samo jednim ciljem – destabilizacija i rušenje Crne Gore

Demokratska partija socijalista u Baru najoštrije osuđuje, sada već uveliko vidne, političke manipulacije dijela opozicije i sveštenstva SPC, kojima, pod okriljem navodnog očuvanja crkvene imovine, izazivaju građanske sukobe u Crnoj Gori, sa samo jednim ciljem – destabilizacija i rušenje Crne Gore.

Foto: DPS

“Demokratski front, Demokrate i dio sveštenstva SPC, uoči najvećeg pravoslavnog praznika Božića, umjesto da smiruju tenzije, još više podgrijavaju atmosferu u svim crnogorskim gradovima, plasirajući lažne informacije o tobožnjim upadima vjernika CPC u pravoslavne hramove na Cetinju. Nikakvih otimanja i upada u bilo koji vjerski objekat u Crnoj Gori neće biti na Badnji dan i Božić. Uvjereni smo da to priželjkuju oni koji građanima koji su vjernici, a koji podržavaju DPS, prijete proklinjanjem i isključivanjem iz crkve, što je nezapamćeno u bilo kojoj vjerskoj zajednici”, poručili su iz barskog DPS-a.

Kako ističu, poklič ratnim drugovima izgledao je kao kratak fleš iz devedesetih

“Kratak, ali dovoljno dramatičan da podsjeti na prizore tog vremena kada su generacije,zanesene zapaljivim talasom nacionalizma, srljale u propast i ratne strahote. A cilj je jedan jedini-destabilizovati Crnu Goru, uniziti njene simbole, nipodaštavati crnogorski identitet i u krajnjem,poništitu njenu državnost! Sramni huliganski čin skrnavljenja crnogorske zastave,zastave pod kojom je 6.000 Crnogoraca izginulo na Mojkovcu pružajući odstupnicu srpskoj vojsci,najbolje svjedoči o stvarnim razlozima uskomešanih ambicija i grlatih ratnih pokliča”, napominju iz ove partije.

U barskom DPS-u vjeruju da svaki građanin, kako Bara, tako i Crne Gore, koje god da je vjere i nacije, zdravorazumski uviđa da se destrukcijom, prijetnjama, nasilničkim ponašanjem ne pokazuju univerzalna i uzvišena hrišćanska načela i vrijednosti.

“Sve je jasnija politička, a prije svega anticrnogorska pozadina svakodnevnih protesta u kojima su najglasnije Demokrate- isti oni koji su do juce tvrdili da su gradjanska partija, pozivajući i Bošnjake i Albance da im pruže povjerenje, a koji su, zapravo, jasno opredijeljena nacionalistička grupacija. Demokratska partija socijalista, kao vladajuća većina u Crnoj Gori, u svakom trenutku je spremna da očuva mir i unutrašnju stabilnost naše države”, ističu oni.

Stoga pozivaju sve građane Bara da shodno tradiocionalnim vrijednostima solidarnosti, multikulturalizma i tolerancije, vrijednostima koje su i u najtežim vremenima očuvale sklad i mir na ovim prostorima, svoju vjeru čuvaju u svojim srcima, da je praktikuju kako to i priliči u ovim blagim danima, u krugu svoje porodice i prijatelja, a ne na ulici.

“Svetinje nemaju od koga da brane, jer ih niko ne ugrožava. One su tu gdje su bile vjekovima, otvorene za sve vjerujuće i dobromisleće. Pozadina poziva na proteste, prevrate,revolucije, samo je još jedan u nizu nesuvislih pokušaja vječitih političkih gubitnika da se,sakriveni iza vjerujućeg naroda,izbore za neku novu političku šansu čiji epilog se lako da naslutiti. Zato Barani, sačivajmo ono najvrednije što imamo, ono što nam je u amanet ostavljeno-mir, slobodu i dostojanstvo. Sabirajmo se u ljubavi i vjeri u dobro,u svojoj kući,pod svojim nebom”, poručuju iz ove stranke.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve