Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Dosta je ekspertskog razaranja Crne Gore

''Neće Crna Gora svenarodna, građanska i antifašistička dozvoliti da se ruše spomenici i vraćaju tuđe crkve na Lovćenske visine, da deca u školi pred krstom kleče i ljube popovske skute, da (po) četnici svake fele otimaju naše nasleđe, crkve i manastire, da utru jezik crnogorski i našu jedinu pravu Crnogorsku pravoslavnu crkvu, koja je koliko pitanje vjere, još više tradicije, poštovanja predaka i vjekovnog oslonca države''

Članovi Predsjedništva Saveza udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata (SUBNOR)-a i antifašisti Crne Gore održali su sjednicu na kojoj je razmatrana aktuelna politička situacija u Crnoj Gori.

Njihovo saopštenje prenosimo integralno:

“U vjekovnoj borbi za slobodu svaki pedalj zemlje crnogorske natopljen je krvlju njenih najboljih sinova i šćeri svih vjera i nacija. To je zaloga sa kojom se niko ne može igrati, ni političari ni partije ni popovi, ni domaći vlastodršci ni strani pomagači.

Neće Crna Gora svenarodna, građanska i antifašistička dozvoliti da se ruše spomenici i vraćaju tuđe crkve na Lovćenske visine, da deca u školi pred krstom kleče i ljube popovske skute, da (po) četnici svake fele otimaju naše nasleđe, crkve i manastire, da utru jezik crnogorski i našu jedinu pravu Crnogorsku pravoslavnu crkvu, koja je koliko pitanje vjere, još više tradicije, poštovanja predaka i vjekovnog oslonca države.

Crnogorski rijetki borci, ali sve brojniji antifašisti tvrdo stoje na crnogorskoj slobodarskoj granici, uz novu opomenu vlastima i srpskim popovima, ostavite građansku Crnu Goru na miru, ne palite ognjeve, jer dosta su prije stotinu godina ode zajedno goreli i čeljad i kuće.

Dosta je bilo za tuđe (i lične) interese ekspertskog i nacionalističkog razuranja Crne Gore, koja je bila najjača, kada joj je kao sada bilo najteže.”

Predsjedništvo SUBNOR-a i antifašista Crne Gore

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve