Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Don Meken nova britanska ambasadorka: I dalje ćemo biti aktivan partner u Crnoj Gori

U svom prvom video obraćanju nakon imenovanja, nova britanska ambasadorka je rekla da se raduje što će saznati više o Crnoj Gori, koju je već sa zadovoljstvom posjetila nekoliko puta

Nova britanska ambasadorka Don Meken (Dawn McKen) juče je na svečanoj ceremoniji na Cetinju predala akreditivna pisma kralja Čarlsa III predsjedniku Crne Gore, Jakovu Milatoviću.

U svom prvom video obraćanju nakon imenovanja, nova britanska ambasadorka je rekla da se raduje što će saznati više o Crnoj Gori, koju je već sa zadovoljstvom posjetila nekoliko puta.

“Tokom svog mandata, putovaću po Crnoj Gori i razgovarati sa ljudima i učiti koliko god mogu o crnogorskom društvu, kulturi i istoriji. Kada se sretnemo, slobodno podijelite sa mnom svoje utiske“, dodala je ambasadorka Meken.

Ambasadorka je rekla da su Ujedinjeno Kraljevstvo i Crna Gora dobri prijatelji i saveznici već 145 godina.

“Mi ćemo i dalje biti aktivan partner u Crnoj Gori. Radićemo sa Crnom Gorom na unapređenju njenog blagostanja, stabilnosti i sigurnosti. Nastavićemo da podržavamo Crnu Goru u reformama koje treba da preduzme kako bi osigurala svoju izabranu budućnost“, istakla je ona.

U videu, objavljenom na ambasadinim društvenim mrežama, ambasadorka Meken je rekla da je nastavak izgradnje bliskih odnosa između Ujedinjenog Kraljevstva i Crne Gore za nju od ključnog značaja.

“Odnosa, koji su zasnovani na našim zajedničkim ciljevima, našim zajedničkim interesima i našim zajedničkim vrijednostima“, poručila je ambasadorka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve