Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Doktorka fizikalne medicine na čelu resora kulture i medija: Žalila se da premalo putuje, a Crnu Goru nazvala banana državom!

Buduća ministarka kulture i medija nema evidentiranih angažovanja u oblastima koje će ubuduće pokrivati. U predizbornoj kampanji pred junske izbore ove godine zalagala se za bolje uslove obrazovanja i proširenje kapaciteta za predškolske ustanove

Doktorka Tamara Vujović biće nova ministarka kulture i medija u Vladi Crne Gore, najavljeno je iz Demokratske Crne Gore.

Vujović je rođena 1975. godine. Medicinski fakultet u Beogradu završila je 2001. godine. Na specijalizaciji fizikalne medicine bila je od 2005. do 2010. na istom fakultetu.

Kao ljekarka opšte prakse radila je u Domu zdravlja Voždovac, a zatim i u Institutu „Dr Simo Milošević“, te na poziciji ljekara specijaliste fizijatra u PZU „Dr Dimitrijević“ u Herceg Novom.

Bila je potpredsjednica Opštine Herceg Novi 2015. godine, a godinu kasnije pomoćnica ministra zdravlja u prelaznoj vladi.

Obavljala je i funkciju savjetnice predsjednika Opštine Herceg Novi, a od 2018. je profesorica medicinske grupe predmeta u Srednjoj mješovitoj školi „Ivan Goran Kovačić“. Na parlamentarnim izborima, održanim u avgustu 2020. godine, izabrana je za poslanicu u Skupštini Crne Gore.

Buduća ministarka kulture i medija nema evidentiranih angažovanja u oblastima koje će ubuduće pokrivati. U predizbornoj kampanji pred junske izbore ove godine zalagala se za bolje uslove obrazovanja i proširenje kapaciteta za predškolske ustanove.

Kao članica Ženskog kluba Skupštine Crne Gore jedan je od glasnijih boraca za prava žena i veće kazne za nasilnike.

Široj javnosti je postala poznata kada se na sjednici Odbora za međunarodne odnose i iseljenike u junu prošle godine požalila da „premalo putuje“, prethodno nazvavši Crnu Goru „banana državom“.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
HercegNovi
20.10.2023-21:03 21:03

Osnona ambicija buduce ministrice kulture je da niikad vise ne vidi ambulantu. Veza sa kulturom je ta sto je stric Boc'o Vujovic bio slkar i poznati karikaturist-cetnik, mrzitelj svega nesrpskog.

BMX
20.10.2023-21:40 21:40

Baš smo nesretna zemlja pa smo ovako strašno kažnjeni

COL
21.10.2023-07:56 07:56

Vala kad je zubarka bila savjetnica predśednika skupštine Alekse Bečića, može i ova maserka bi ministrica kulture.