Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Konstitutivna sjednica Skupštine 27. jula

Kao druga tačka dnevnog reda predviđen je izbor predsjednika Skupštine, a navodno će to biti lider Demokrata Aleksa Bečić.

Konstitutivna sjednica Skupštine Crne Gore na kojoj će se izabrati novi saziv parlamenta održaće se u četvrtak 27. jula u 12 časova, saopšteno je iz Skupštine. Kao druga tačka dnevnog reda predviđen je izbor predsjednika Skupštine, a navodno će to biti lider Demokrata Aleksa Bečić.

Predsjednica Skupštine Crne Gore iz ranijeg saziva, odnosno Danijela Đurović, shodno propisima, saziva prvu konstitutivnu sjednicu novoizabranog sastava parlamenta.

“Nakon širokih konsultacija predsjednice Skupštine Danijele Đurović sa nosiocima svih izbornih lista koje su ušle u parlament, najstarijim i najmlađim poslanikom koji će predsjedavati sjednicom, kao i predsjednikom Crne Gore, usaglašeno je da je najprihvatljiviji datum za održavanje sjednice 27. jul 2023. godine”, saopšteno je iz Skupštine.

Podsjećaju da su konačni rezultati vanrednih parlamentarnih izbora, održanih 11. juna, objavljeni u Službenom listu Crne Gore 15. jula, nakon čega je Državna izborna komisija dostavila Skupštini izvještaj o rezultatima izbora.

Najstariji poslanik u novom sazivu je Milan Lekić iz koalicije Za budućnost Crne Gore, koji ima 63 godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
kalimero
19.07.2023-17:29 17:29

Konstitutivna sjednica je odgođena na zahtev PES da bi mogao da vrši pritisak na malobrojne narode, da kandidat iz redova demokrate bude predsjednik SCG, ako bi na ovaj ultimatum PESa pristali, je potpis na nestanak suverene Crne Gore i nesrpskog naroda, to je nepoštovanje principa pozitivne diskriminacije. Stvarati Koaliciju sa negatorima suverene građanske antifašističke Crne Gore. i naroda,hodanje po tankoj žici iznad ambis
SMRT FAŠIZMU-SLOBODA NARODU
NEK JE VJEČNA CRNA GORA