Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Đurović: Uvjerena sam da će Crna Gora i Saudijska Arabija produbiti političke i ekonomske odnose

Đurović je potencirala neophodnost održavanja što češćih susreta kako na visokom, tako i na radnom nivou

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović sastala se danas sa ministrom za islamska pitanja, širenje islama i duhovno vođstvo Kraljevine Saudijske Arabije Abdullatif Bin Abdulaziz Al Šeikom i poručila da je uvjerena da će u narednom periodu doći do produbljivanja političkih, ali i ekonomskih odnosa između dvije zemlje, za šta, kako je ocijenila, postoje svi preduslovi.

U tom smislu, Đurović je potencirala neophodnost održavanja što češćih susreta kako na visokom, tako i na radnom nivou.

– Prostor za saradnju naročito vidimo u oblasti turizma, kazala je predsjednica Skupštine, budući da je turizam važna grana koja u velikoj mjeri doprinosi jačanju sveukupne privrede dvije zemlje. Govoreći o nedavno održanim parlamentarnim izborima, Đurović je izrazila zadovoljstvo činjenicom da će u budućem sazivu Skupštine Crne Gore svoje predstavnike imati svi manje brojni narodi u našoj zemlji i istakla da su raznolikost, te multivjerski i multietnički sklad veliko bogatstvo Crne Gore. U tom kontektsu, predsjednica Skupštine je naročito pozdravila potpisivanje sporazuma o saradnji između Islamske zajednice u Crnoj Gori i Ministarstva za islamska pitanja Kraljevine Saudijske Arabije i istakla da je to dobar put za snaženje odnosa između naših zemalja – saopšteno je iz Skupštine.

Ministar Abdullatif Bin Abdulaziz Al Šeik je zahvalio Đurović na prijemu i istakao da njegova zemlja nastoji da islam predstavi kao religiju mira, ljubavi i tolerancije, te da je s tim ciljem i došao u Crnu Goru, koja je prepoznata kao država u kojoj ljudi različitih vjera i nacija žive u skladu.

Sagovornici su se saglasili da je, pored političke, ekonomske i turističke saradnje, potrebno dodatno raditi na jačanju odnosa i u drugim oblastima od obostranog interesa, kao što su saobraćaj i kultura.

Sastanku je prisustvovao i reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve