Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Đurović: Samo 17 žena u novom sazivu Skupštiine veliki poraz za demokratiju

''Borba za jednaku političku participaciju ne smije stati i ne smijemo se zadovoljavati tzv. kvotama, već nastaviti da težimo potpunoj ravnopravnosti sa muškarcima kako bismo našim sljedbenicama otvorile nove puteve i omogućile im da svojim radom, trudom i talentima zauzmu mjesta koja im s pravom pripadaju''

Na današnji dan 1945. godine žene u Jugoslaviji su po prvi put ostvarile pravo glasa. Bilo je to dostignuće koje su izdejstvovale mnogo prije nego žene u drugim, uspješnijim državama Evrope. Uprkos tome, danas se ne možemo pohvaliti prevelikim uspjehom kada je u pitanju rodna ravnopravnost i politička zastupljenost žena, kazala je bivša predsjednica Skupštine Danijela Đurović.

“Samo 17 žena u novom sazivu Skupštine predstavlja veliki poraz za demokratiju i za sve ono za šta su se žene u godinama borile. Borba za jednaku političku participaciju ne smije stati i ne smijemo se zadovoljavati tzv. kvotama, već nastaviti da težimo potpunoj ravnopravnosti sa muškarcima kako bismo našim sljedbenicama otvorile nove puteve i omogućile im da svojim radom, trudom i talentima zauzmu mjesta koja im s pravom pripadaju”, navela je Đurović na Tviteru.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve