Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Đurović sa Spasojevićem: Crna Gora prepoznaje zalaganje Međunarodnog republikanskog instituta

Đurović je podsjetila da je IRI, takođe, započeo važnu saradnju sa Ženskim klubom Skupštine Crne Gore i krajem februara 2022. godine organizovao seminar ''Demokratiji su potrebne žene'', čiji će nastavak biti realizovan sredinom ovog mjeseca

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović sastala se sa direktorom Međunarodnog republikanskog instituta (IRI), Borislavom Spasojevićem, saopšteno je iz njenog Kabineta.

“Ukazujući na plodonosnu saradnju Instituta i crnogorskog parlamenta, predsjednica Đurović je istakla da crnogorsko društvo, kao i institucija na čijem je čelu, prepoznaje i cijeni zalaganja ove organizacije, i to najprije doprinos koji je, kroz otvaranje Kancelarije u Crnoj Gori i sprovođenje više projekata, seminara i obuka, ostvaren u dijelu uključivanja, afirmacije i snaženja žena i mladih u procesima odlučivanja i kreiranja politika”, navodi se u saopštenju.

Ona je podsjetila da je IRI, takođe, započeo važnu saradnju sa Ženskim klubom Skupštine Crne Gore i krajem februara 2022. godine organizovao seminar “Demokratiji su potrebne žene”, čiji će nastavak biti realizovan sredinom ovog mjeseca.

“Kao članica Kluba, a sada u kapacitetu predsjednice parlamenta, spremna sam da pružim puni doprinos daljoj afirmaciji i jačanju partnerstva ova dva subjekta, te širenju mogućih opsega zajedničkog djelovanja i angažmana u perspektivi”, kazala je Đurović.

Ona je, komentarišući aktivnosti IRI-a u okviru ALPI programa (Advanced Leadership in Politics Institute – Institut za napredno liderstvo u politici), namijenjenog mladim liderima iz različitih političkih stranaka, istakla da upravo ovakav angažman nekih od budućih političkih lidera stvara jaku osnovu za njihovo profilisanje, kao i unapređenje kapaciteta pojedinaca, od kojih će pojedini u vremenima koja dolaze biti nosioci promjena i snažan zamajac razvoja društva, kao i uvezivanja zajednica na regionalnom nivou i šire.

„Prepoznajemo značaj regionalnog uvezivanja. Upravo ALPI program može biti dobar temelj, od koga bi se krenulo, i koji bi, povezavši neke od potencijalnih lidera, značio i neku buduću tješnju saradnju na nivou država”, poručila je Đurović.

Direktor Međunarodnog republikanskog instituta (IRI) Borislav Spasojević je istakao da ga raduje dosadašnja, kao i dalja saradnja sa crnogorskim parlamentom, apostrofirajući upješnost veza koje su uspostavljene sa Ženskim klubom Skupštine Crne Gore. On je naglasio da postoje planovi za dalje jačanje zajedničkih aktivnosti sa ovim skupštinskim tijelom, a u kapacitetima koje Institut baštini.

Spasojević je ukazao i na drugu važnu sferu djelovanja organizacije, ističući da Institut pridaje veliki značaj impementaciji programa koji za cilj imaju afirmaciju potencijala mladih, primijetivši da je upravo ALPI program omogućio stvaranje „regionalne mreže mladih lidera”.

“U tom kontekstu, IRI jasno prepoznaje „neophodnost i važnost ulaganja u mlade, koji jesu naša budućnost”, poručio je Spasojević.

Zajednički je ocijenjeno i da bi bilo korisno stvoriti prostor da se polaznici ALPI programa, kroz neposrednu praksu, upoznaju sa radom crnogorskog parlamenta.

“Sastanku su ispred Međunarodnog republikanskog instituta prisustvovali i Jovana Duković Milović i Nenad Koprivica“, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve