Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Đurović predložena za predsjednicu Skupštine

Prijedlog upućen predsjedavajućem Prve sjednice Prvog redovnog zasijedanja u 2022. Ervinu Ibrahimoviću

Poslanica Socijalističke narodne partije Danijela Đurović predložena je za novu predsjednicu Skupštine Crne Gore – objavljeno je na sajtu Skupštine.

Podnosioci prijedloga, upućen predsjedavajućem Prve sjednice Prvog redovnog zasijedanja u 2022. Ervinu Ibrahimoviću, su Vladimir Joković (SNP), Dragan Ivanović (SNP), Dragan Vukić (SNP), Milosava Paunović (SNP), Amer Smailović (Bošnjačka stranka), Kenana Strujić Harbić (BS), Miloš Konatar (Građanski pokreta URA), Božena Jelušić (GP URA), Suada Zoronjić (GP URA) i Srđan Pavićević (Civis).

Đurović je, kako je navedeno u prijedlogu, rođena 27. marta 1973. godine u Kotoru.

”Osnovnu i dio srednje škole završila je u Herceg Novom, a maturirala je u gradu Peoria, država llinoj, SAD. Zvanje diplomirane inžinjerke menadžmenta stekla je na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, a magistrirala na Prirodno-matematičkom fakultetu u Podgorici, odsjek biologija i stekla zvanje magistra ekologije i zaštite životne sredine”, navedeno je u prijedlogu za imenovanje.

Radno iskustvo počela je u firmi “Generalmarket” u Beogradu na mjestu rukovodioca komercijalne službe u periodu od 1996. do 2000. godine.

”Od 2000. do 2008. godine radi u preduzeću “Čistoća” u Herceg Novom na poslovima strateškog razvoja i unapređenja sistema kvaliteta menadžmenta, rukovodioca komercijalnog sektora i kao pomoćnica direktora. Nosilac je svih bitnih projekata i studija iz oblasti zaštite životne sredine kako u preduzeću, tako i na nivou opštine Herceg Novi”, ističu podnosioci prijedloga.

U mandatu od 2008. do 2012. obavlja poslove menadžerke Opštine Herceg Novi.

”Bila je predsjednica Skupštine opštine Herceg Novi. Za potpredsjednicu Opštine Herceg Novi izabrana je 2017. godine i na tom mjestu ostaje sve do 23. septembra 2020. godine kada postaje poslanica”, navedeno je u dokumentu.

Autorka je više naučnih radova iz oblasti zaštite životne sredine i stručna saradnica i konsultantkinja iz oblasti upravljanja otpadom u zemlji i inostranstvu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve