Srijeda, 7 Decembra, 2022
Rubrika:

Đurović: Povratak statusa opštine otvorio nove mogućnosti za razvoj Gusinja

Kako je navela, povratak statusa opštine, 2014., otvorio je nove mogućnosti za razvoj tog područja

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović uputila je čestitku povodom 5. avgusta, Dana opštine Gusinje, predsjednici Opštine Aneli Čekić, predsjedniku Skupštine opštine Bujaru Hasangjekaju, odbornicima i svim građankama i građanima ovog grada.

“U ime Skupštine Crne Gore i u svoje lično ime najsrdačnije čestitam 5. avgust, Dan opštine Gusinje, jedan od najvažnijih datuma u istoriji ovog kraja, kada je Peta proleterska brigada oslobodila grad od okupatora. S obzirom da se kao država snažno zalažemo za ravnomjerni regionalni razvoj, u predstojećem periodu posebnu pažnju treba posvetiti poboljšanju životnih i ekonomskih uslova u manjim opštinama, kao što je Gusinje”, poručila je Đurović.

Kako je navela, povratak statusa opštine, 2014., otvorio je nove mogućnosti za razvoj tog područja.

“Te sam uvjerena da će iste biti efikasno iskorišćene, na dobrobit svih građanki i građana. Uvažavajući značajan doprinos brojnih iseljenika koji potiču iz Gusinja, ipak izražavam nadu da će se u narednom periodu smanjiti iseljavanje mladih ljudi sa sjevera Crne Gore. Imajući u vidu da su migracije najčešće podstaknute ekonomskim razlozima, neophodna je sinhronizovana i odlučna akcija svih nadležnih subjekata, kako bi se kreirale nove mogućnosti za zapošljavanje građana i unapređenje njihovog životnog standarda”, zaključila je Đurović u čestitci.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve