Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Đurović: Nikšić je oduvijek bio simbol borbe za slobodu

Ponosni Nikšić je, kaže ona, grad vrijednih preduzetnika i umjetnika, kao i jedan od univerzitetskih, sportskih i kulturnih centara države.

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović uputila je čestitku povodom 18. septembra, Dana opštine Nikšić, predsjedniku Opštine Marku Kovačeviću, predsjedniku Skupštine opštine Nemanji Vukoviću, odbornicima i svim građankama i građanima ovog grada.

„U ime Skupštine Crne Gore i u svoje lično ime najsrdačnije čestitam 18. septembar, Dan opštine Nikšić. Grad pod Trebjesom oduvijek je bio simbol borbe za slobodu, što je naročito došlo do izražaja tokom Drugog svjetskog rata u kome Nikšićanke i Nikšićani nisu žalili živote za očuvanje domovine”, istakla je Đurović.

Ponosni Nikšić je, kaže ona, grad vrijednih preduzetnika i umjetnika, kao i jedan od univerzitetskih, sportskih i kulturnih centara države.

“Uvjerena sam da će ova opština u narednom periodu uspjeti da se vrati na staze stare slave i da osnaži svoju ulogu u svekupnom razvoju Crne Gore. Da bi se to ostvarilo neophodna je adekvatna saradnja i sinergija lokalne samouprave i države, kako bi se nastavili započeti i pokrenuli novi projekti sa ciljem što bolje valorizacije prirodnih i turističkih potencijala kojima Nikšić raspolaže”, naglašava Đurović.

U tom smislu, dodaje ona, posebno je važno privlačenje stranih investicija i otvaranje novih radnih mjesta da bi se obezbijedili kvalitetniji uslovi života za cjelokupno stanovništvo Nikšića.

“To se naročito odnosi na mlade ljude kojima moramo stvoriti mogućnosti da ostanu u svom zavičaju i da u njemu grade temelje za svjetliju budućnost”, zaključila je Đurović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Istina
18.09.2022-11:37 11:37

Tacno.Dok cetnici ne dodjose na vlast……

MUSTAFA
18.09.2022-14:17 14:17

Najbolja si nacionalizam svi zajedno moramo unistit !!