Utorak, 21 Maja, 2024
Rubrika:

Đuričković: Nefunkcionalnost sistema, samovoljno kreiranje vanjske politike Crne Gore

Đuričković kaže da odlazak ministara finansija i pravde Aleksandra Damjanovića i Marka Kovača na proslavu povodom neustavnog Dana Republike Srpske najbolje pokazuju lice izvršne vlasti

Vlada kojoj je izglasano nepovjerenje je podanička i služi kao marioneta za izvršavanje zadataka po nalogu Beograda, ocijenio je predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike SD-a Miloš Đuričković u emisiji “Pressing” na Gradskoj TV.

Đuričković kaže da odlazak ministara finansija i pravde Aleksandra Damjanovića i Marka Kovača na proslavu povodom neustavnog Dana Republike Srpske najbolje pokazuju lice izvršne vlasti.

“Imamo na sceni potpunu nefunkcionalnost sistema koja se ogleda kroz izjave dva ministra i kroz njihovo samovoljno kreiranje vanjske politike Crne Gore. To je slika i prilika stanja u državi, gdje nemate sistem koji funkcioniše, nego imate pojedince koji po sopstvenom nahođenju izvršavaju određene zadatke koji su im delegirani”, navodi Đuričković.

Ističe da je aktuelna parlamentarna većina pokazala da je njihov vrijednosni stav suprotan tekovinama demokratskih društava. Očekuje od međunarodne zajednice da nedvosmisleno zauzme stranu.

“Mnoge stvari koje su bile nezamislive 2019, danas su standard ponašanja. GP URA, na čelu sa Dritanom Abazovićem – to su majstori obesmišljavanja svega i to je njihov način djelovanja – stvoriti situaciju u kojoj je sve normalno, đe nemate sistem vrijednosti. To je polje u kojem oni dobro plivaju i pokušavaju da prežive. Ali i tome ima kraj”, poručuje Đuričković.

Kada je riječ o objedinjavanju vanrednih parlamentarnih i redovnih predsjedničkih izbora u jednom danu, Đuričković smatra da nemamo političku kulturu za tako nešto.

Takvu ocjenu izvodi, kako zaključuje, na osnovu situacije koju imamo u državi, ali i zloupotrebe tema od strane populističkih partija koje ne prezaju od toga koje će teme koristiti u izbornoj kampanji za ostvarivanje svog cilja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve