Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Đurašković: Sve će URA dat’

Ovim imenovanjem, kako poručuje, dodata je još jedna karika u zaokruživanju političke platforme Srpski svet u Crnoj Gori

Odluka o postavljenju za rektora UCG Vladimira Božovića, koji smatra da je crnogorski jezik nastao inženjeringom  te da je “Crna Gora u istorijskom smislu zemlja srpske pravoslavne, proruske i panslovenske duhovne suštine”, prvi je potez Rajke Glušice, predsjednice UO Univerziteta CG, inače istaknutog kadra GP URA,  kaže Nikola Đurašković iz SDP-a.

Ovim imenovanjem, kako poručuje, dodata je još jedna karika u zaokruživanju političke platforme Srpski svet u Crnoj Gori.

“Na ovaj način se, nakon imenovanja ministrice Vesne Bratić, jasno pokazuje namjera potpune kontrole resora prosvjete i kulture od strane velikosrpske kulturne i prosvjetne “elite”. Ako je za DF velikosrpska agenda obaveza, zanimljivo je koliko su, nakon tajnih petrovačkih susreta Perović-Abazović-Perović, ovom cilju odani Glušica i ostali članovi “crnogorske” URE koja nakon glasanja za anticrnogorski Zakon o slobodi vjeroispovijesti, podržava i imenovanja koja u konačnom imaju za cilj potpunu negaciju crnogorskog identiteta i pripremu terena za svesrpsko popisivanje u Crnoj Gori.

Sve je jasnije da sa, na početku, simpatične fraze “Neće URA dat” dolazimo na bolnu i tužnu po Crnu Goru “Sve će URA dat”.

Pitamo se što je sledeće što će nam prirediti društvo “crnogorskih patriota” na čelu sa Glušicom i zaboravnim predsjednikom”, zaključuje Đurašković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve