Petak, 8 Decembra, 2023
Rubrika:

Đukanović: Šokiran sam bezumnim napadom i ubistvom Abea, svijet izgubio velikog lidera

''Njegovim odlaskom svijet je izgubio velikog lidera koji je svoje političko djelovanje u vremenima stalnih izazova na regionalnom i globalnom planu, temeljio na najvišim demokratskim vrijednostima, saradnji i uvažavanju u međunarodnim odnosima''

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća caru Naruhitu i predsjedniku Vlade Japana Fumiu Kišidu povodom ubistva bivšeg premijera Japana Šinza Abea.

“Duboko šokiran bezumnim napadom i ubistvom bivšeg premijera Japana Šinza Abea, u ime građana Crne Gore, i u svoje ime, upućujem izraze najdubljeg saučešća Vama, članovima porodice, japanskoj Vladi i prijateljskom japanskom narodu. Njegovim odlaskom svijet je izgubio velikog lidera koji je svoje političko djelovanje u vremenima stalnih izazova na regionalnom i globalnom planu, temeljio na najvišim demokratskim vrijednostima, saradnji i uvažavanju u međunarodnim odnosima”, naveo je Đukanović.

Kako je dodao, premijer Abe ostaće upamćen i kao lider čija je Vlada prepoznavala snagu ujedinjene Evrope i potrebu integracije Zapadnog Balkana u cilju dostizanja stabilnosti ovog evropskog regiona.

“Sa pijetetom ću se sjećati razgovora s premijerom Abeom, prijatelja i saveznika koji je razumio i podržavao ekonomski i socijalni razvoj Crne Gore“, naveo je Đukanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Muka
08.07.2022-13:56 13:56

Ubise ga ni kriva ni duzna, saucesce porodici, ostace upisan u istoriju kao castan covjek, ni lazov ni pogan ni izdajnik ni BITANGA.