Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović: Saradnja između Crne Gore i Azerbejdžana nastaviće dodatno da se razvija

Predsjednik Đukanović primio generalnog sekretara Međunarodnog Centra Nizami Ganjavi iz Azerbejžana Rovshana Muradova

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je generalnog sekretara Međunarodnog Centra Nizami Ganjavi iz Azerbejžana Rovshana Muradova u okviru posjete delegacije Centra regionu.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, on je uz zahvalnost za prijem i susret predstavio inicijative i aktivnosti Centra sa fokusom na one koje se odnose na aktuelna pitanja na Zapadnom Balkanu.

“Uz podsjećanje na prijateljske odnose dvije zemlje i poštovanje za doprinos predsjednika Đukanovića međudržavnoj saradnji, Muradov je informisao o održanim i planiranim konferencijama u organizaciji Centra, čiji je cilj podsticanje dodatne pažnje međunarodne zajednice za pitanja ZB i njegovu evropsku perspektivu. Cijeneći ugled i uticaj predsjednika Đukanovića, Generalni sekretar Centra Nizami Ganjavi predložio je organizovanje jedne od međunarodnih konferencija u Crnoj Gori pod pokroviteljstvom Predsjednika uz izraženu želju za njegovo učešće i na drugim predstojećim događajima u organizaciji ovog Centra”, navodi se u saopštenju.

Predsjednik je uz zadovoljstvo susretom pozdravio kvalitet aktivnosti Centra Nizami Ganjavi i pažnju koju poklanjaju regionu Zapadnog Balkana.

Uz spremnost da doprinese daljim aktivnostima Centra na tom planu, zahvalio je za pomoć koja je upućena Crnoj Gori u vremenu pandemije i pozdravio rezultate Azerbejdžana u procesu imunizacije. Uz podsjećanje na prijateljske odnose dvije zemlje iskazao je uvjerenje da će saradnja između Crne Gore i Azerbejdžana nastaviti da se dodatno razvija, uključujući i sa Centrom Nizami Ganjavi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve