Petak, 24 Marta, 2023
Rubrika:

Đukanović sa Janković: Austrija ima poseban senzibilitet za Zapadni Balkan

''Austrija je zemlja koja ima poseban senzibilitet za region Zapadnog Balkana''

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je u oproštajnu posjetu ambasadorku Republike Austrije Anu Janković i odlikovao je Medaljom za zasluge za doprinos unapređenju saradnje, jačanju međudržavnih veza i prijateljstva Crne Gore i Austrije tokom njenog diplomatskog mandata u Crnoj Gori.

Predsjednik Đukanović je kazao da su odnosi dvije države veoma sadržajni i da je Austrija važan vanjskopolitički partner Crne Gore. Zahvalio se za podršku koju Austrija u kontinuitetu pruža našoj državi, ali i regionu Zapadnog Balkana, u cilju dostizanja evropske perspektive.

„Austrija je zemlja koja ima poseban senzibilitet za region Zapadnog Balkana“, ocijenio je Predsjednik i dodao da ovaj dio Evrope želi da ostvari evropsku budućnost i da zemlje prijatelji, poput Austrije, sa podrškom na tom putu imaju dragocjenu ulogu.


On je zahvalio za austrijsku pomoć u borbi protiv pandemije Covid 19 koja se ogledala u vidu donacije vakcina, liječenja naših državljana i repartijaciji crnogorskih državljana tokom prvog talasa pandemije.

Ambasadorka Janković je zahvalila Predsjedniku za odlikovanje i istakla zadovoljstvo radom i boravkom tokom četvorogodišnjeg mandata. Ocijenila je da su odnosi dvije države veoma dobri i srdačni, te da Crna Gora može računati na podršku Austrije tokom pristupanja EU jer je tamo njena budućnost. Izrazila je očekivanje da će crnogorsko društvo prevazići podjele i pronaći zajedničke tačke spajanja kako bi Crna Gora što prije postala članica EU.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve