Srijeda, 15 Maja, 2024
Rubrika:

Đukanović: Odlaskom Tutua svijet izgubio jednog od najvećih boraca za ljudska prava, slobodu i jednakost

''Njegovim odlaskom svijet je izgubio jednog od najvećih boraca za ljudska prava, slobodu i jednakost u XX vijeku, čije će poruke ostati vječna inspiracija i putokaz ka istini i pomirenju''

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća predsjedniku Južnoafričke Republike Cyrilu Ramaphosi povodom smrti nadbiskupa Dezmonda Tutua, istaknutog religijskog lidera i borca protiv aparthejda.

“Poštovani gospodine Predsjedniče, s iskrenim žaljenjem primio sam vijest o smrti nadbiskupa Dezmonda Tutua, istaknutog religijskog lidera i borca protiv aparthejda. U ime građana Crne Gore, i u svoje ime, upućujem izraze najdubljeg saučešća članovima porodice, Vama i prijateljskom narodu Južne Afrike. Uvjeren sam da će buduće generacije, ne samo Vaše zemlje i afričkog kontinenta, sa pijetetom čuvati nasljeđe koje je nadbiskup Tutu ostavio globalnoj zajednici, beskompromisno ustajući protiv nejednakosti, homofobije i rasizma u svim krajevima svijeta. Njegovim odlaskom svijet je izgubio jednog od najvećih boraca za ljudska prava, slobodu i jednakost u XX vijeku, čije će poruke ostati vječna inspiracija i putokaz ka istini i pomirenju“, naveo je Đukanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve