Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Đukanović-Konaković: Prioritet Crne Gore i BiH unapređenje saobraćajne infrastrukture

Razmijenjena su i mišljenja oko aktuelnih političkih prilika u zemljama i regionu, uz jasan stav o evropskoj budućnosti ZB koja nema alternativu, a čemu kako su istakli, značajan impuls daje i Berlinski proces, kao platforma sa puno potencijala za razvoj regiona i njegovu evropsku perspektivu

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedina Konakovića, koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

Đukanović je uz zadovoljstvo posjetom ministra Konakovića Crnoj Gori, čestitao izbor na odgovornu dužnost uz želje da doprinese dinamičnoj spoljnopolitičkoj aktivnosti i međunarodnoj afirmaciji Bosne i Hercegovine, što je dragocjeno i za region.

Đukanović je pozdravio brzo konstituisanje vlasti u toj zemlji visoko cijeneći međusobne odnose kao prijateljske i otvorene sa značajnim prilikama za dalje unapređenje. Crna Gora je bezrezervno na strani nezavisnosti, suverenosti, teritorijalnog integriteta, cjelovitosti BiH, i uz snažnu podršku poštovanju Dejtonskog mirovnog sporazuma na dobrobit građana BiH, kazao je Đukanović uz čestitke na sticanju statusa kandidata za članstvo u EU, što je dobar i ohrabrujući iskorak u željenom pravcu koji ima jaku simboličnu poruku.

Konaković je uz zadovoljstvo prilikom za razgovor kazao da je posjeta zemljama regiona prioritet u njegovoj vanjsko-političkoj agendi, posebno naglašavajući da sa Crnom Gorom nema otvorenih pitanja ni problema, već puno zajedničkih šansi. On je istakao da kao dobri susjedi i prijatelji, pažljivo prate dešavanja u Crnoj Gori, sa željom da evropska priča ostane u fokusu i na putu na koji su, kada je Crna Gora u pitanju, navikli.

Sagovornici su se saglasili da je prioritet saradnje dvije države unapređenje saobraćajne infrastrukture, što će osnažiti mogućnosti za dinamičniju turističku i trgovinsku razmjenu i lakšu komunikaciju ljudi.

Razmijenjena su i mišljenja oko aktuelnih političkih prilika u zemljama i regionu, uz jasan stav o evropskoj budućnosti ZB koja nema alternativu, a čemu kako su istakli, značajan impuls daje i Berlinski proces, kao platforma sa puno potencijala za razvoj regiona i njegovu evropsku perspektivu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve