Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Đukanović: Ko će biti kandidat većine najviše zavisi od toga hoće li u trku ići lider DPS-a

''Čini mi se da nema volje za jednog kandidata trenutne parlamentarne većine''

Sociolog i politički analitičar Andrija Đukanović kaže da to ko će biti kandidat parlamentarne većine za predsjednika najviše zavisi od toga hoće li se kandidovati aktuelni predsjednik države Đukanović.

“Čuli smo da će gospodin Mandić biti kandidat DF-a, mada to još nije ozvaničeno. Čini mi se da nema volje za jednog kandidata trenutne parlamentarne većine. Upitno je da li bi Mandić imao podršku u drugom krugu od nekih partija takozvanog centra – GP URA, Evropa sad i Demokrate… Vjerujem da bi dobar dio birača tih partija apstinirao i ne bi dali podršku Mandiću”, istakao je on.

Prema njegovom mišljenju, politički ciljevi pomenutih partija suštinski se razlikuju od DF-a.

“Jedino što ih spaja jeste borba protiv DPS-a, dok su na planu spoljne politike različiti. Takođe, ove tri partije su u bliskim kontaktima sa međunarodnom zajednicom i vjerovatno su viđene kao pogodne za saradnju. S druge strane, DF je označen kao neprihvatljiv, a i njihovi stavovi su suprotni stavovima URA, Evrope sad i Demokrata”, rekao je Đukanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Marija
31.01.2023-10:47 10:47

Nema veze da li su im stavovi suprotni,mrznja prema DPS u.i G.inu Djukanovicu je veca od od njihovih razlika.Tako oni gledaju na politiku.