Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović: Ivana Mrvaljević utrla put oživljavanju i razvoju glumačke scene u Crnoj Gori

Njene brojne uloge u pozorištu, na filmu i televiziji, prema njegovim riječima, ostavljaju neizbrisiv trag u kulturnoj riznici Crne Gore

Bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća povodom smrti Ivane Mrvaljević, njenoj porodici.

“Poštovana porodice Mrvaljević, Sa iskrenom tugom primio sam vijest o preranoj smrti vaše ćerke, majke i sestre istaknute crnogorske umjetnice, glumice i producentkinje Ivane Mrvaljević. Ivana je kao studentkinja prve generacije Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju, zajedno sa svojim kolegama, utrla put oživljavanju i razvoju glumačke scene u Crnoj Gori, dajući veliki doprinos izgradnji crnogorskog kulturnog identiteta”, naveo je Đukanović u telegramu.

Njene brojne uloge u pozorištu, na filmu i televiziji, prema njegovim riječima, ostavljaju neizbrisiv trag u kulturnoj riznici Crne Gore.

“Jednako tako i njen profesionalni i posvećeni odnos na mjestu umjetničke direktorice u Kraljevskom pozorištu Zetski dom i Gradskom pozorištu, kao i u brojnim kreativnim projektima koje je pokretala. Ivanu danas žale poštovaoci njenog glumačkog djela, prijatelji i kolege u Crnoj Gori i regionu, i njeno Cetinje kojem je pripadala cijelim svojim bićem. Ja ću je pamtiti kao veliku umjetnicu, posvećenu profesiji, Crnoj Gori i njenom kulturnom i civilizacijskom razvoju. Molim Vas da ovim putem primite izraze mog najdubljeg sauščešća”, poručio je Đukanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Vlatka
25.01.2024-18:36 18:36

Tako je Gospodine.
Tužno .
Ostade Crna Gora bez Ivane.

Tihana
25.01.2024-21:55 21:55

Tužniju vijest odavno nijesam pročitala. Dobra i pozitivna osoba, veliki i iskreni partiota, divna majka…. Nema pravde.