Utorak, 6 Juna, 2023
Rubrika:

Đukanović – Gutereš: Bilo je previše pokušaja da se izvan zemlje utiče na Crnu Goru

Predsjednik Crne Gore poručio da kroz predstojeće predsjedničke i parlamentarne izbore treba doći ''do politički odgovorne proevropske vlade i stabilizacije prilika u državi''

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sastao se danas u Ženevi sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom. Tokom sastanka, Gutereš je konstatovao da je bilo “previše pokušaja izvan zemlje da se utiče na Crnu Goru i njene građane”.

Đukanović je poručio da kroz predstojeće predsjedničke i parlamentarne izbore treba doći “do politički odgovorne proevropske vlade i stabilizacije prilika u državi”.

Kako je saopšteno iz Kabineta Đukanovića, izraženo je obostrano zadovoljstvo ponovnim susretom, što potvrđuje kontinuitet dijaloga na najvišem nivou i odličnu saradnju Crne Gore i Ujedinjenih nacija.

Pozdravljena je, kako se navodi, današnja odluka Skupštine Crne Gore kojom se vraća funkcionalnost Ustavnog suda.

“U veoma otvorenom razgovoru, podijeljena je zabrinutost i razmijenjena su mišljenja o stanju na Zapadnom Balkanu, aktuelnim procesima i izgledima za poboljšanje prilika, naročito u kontekstu zatezanja odnosa na globalnoj sceni i pojačanog angažovanja međunarodnih aktera”, saopštili su iz Kabineta Đukanovića.

Foto: Kabinet Predsjednika Crne Gore
Foto: Kabinet Predsjednika Crne Gore

Generalni sekretar Gutereš je kazao da sa velikim interesovanjem prati dešavanja u Crnoj Gori, pozitivno je ocijenio aktuelna pomjeranja i izrazio interesovanje u pogledu organizovanja parlamentarnih izbora.

Konstatovao je da je bilo previše pokušaja izvan zemlje da se utiče na Crnu Goru i njene građane.

“Ujedinjene nacije se ne miješaju u unutrašnja pitanja, ali Crna Gora može da računa na svaki oblik podrške kako bi se ubrzao evropski put zemlje i ojačale institucije”, poručio je.

Đukanović je zahvalio generalnom sekretaru na posvećenosti stabilnosti i prosperitetu Crne Gore i regiona Zapadnog Balkana i potvrdio da “Crna Gora ostaje izuzetno posvećena saradnji sa Ujedinjenim nacijama”.

Informisao je o stanju u zemlji i izgledima da se kroz predstojeće predsjedničke i parlamentarne izbore dođe do politički odgovorne proevropske vlade i stabilizacije prilika u državi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve