Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović Erdoganu: Apsolutno spremni da učinimo sve da olakšamo nevolje kroz koje prolazite

Erdogan je, kako je saopšteno, zahvalio Đukanoviću za saučešće i upis u knjigu žalosti koju je otvorila Ambasada Turske u Podgorici

Mi nismo ekonomski najmoćniji ni najveći vaš prijatelj i partner, ali smo iskren prijatelj i u granicama svojih mogućnosti smo apsolutno spremni da učinimo sve da olakšamo nevolje kroz koje prolazite, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u toku današnjeg telefonskog razgovora iz Minhena sa liderom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Erdogan je, kako je saopšteno, zahvalio Đukanoviću za saučešće i upis u knjigu žalosti koju je otvorila Ambasada Turske u Podgorici.

“Informisao je predsjednika o detaljima jedne od najvećih katastrofa koja je odnijela više od 40.000 života, dok je 112.500 povrijeđenih”, navodi se u saopštenju Kabineta Predsjednika Crne Gore.

Erdogan je izrazio i nadu da će uz podršku prijatelja “Turska uspjeti da prevaziđe užasne posljedice razornog zemljotresa”.

“Istakao je važnu pomoć spasilačkih ekipa iz Crne Gore i pomoć crnogorskih građana”, naglasili su iz Kabineta.

Đukanović je zahvalio predsjedniku Erdoganu za odvojeno vrijeme za razgovor.

“Svjestan okolnosti utoliko više cijenim odvojeno vrijeme”, kazao je on.

Predsjednik je, kako se navodi, ponovio izraze najdubljeg saučešća povodom više od 40.000 žrtava, i prenio najbolje želje za oporavak povrijeđenih.

“Crna Gora i njeni građani duboko saosjećaju sa Turskom i njenim narodom. Mi nismo ekonomski najmoćniji ni najveći vaš prijatelj i partner, ali smo iskren prijatelj i u granicama svojih mogućnosti smo apsolutno spremni da učinimo sve da olakšamo nevolje kroz koje prolazite”, kazao je crnogorski predsjednik tokom razgovora.

Đukanović poželio je Erdoganu i narodu Turske, istrajnost u naporima koje ulažu da što brže savladaju ovu nevolju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve