Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović-Del Todo: Uvođenje viznog režima neće ugroziti prijateljstvo Crne Gore i Kube

Đukanović je primio je u oproštajnu posjetu Gustava Trista del Toda

Uvođenje viznog režima neće ugroziti prijateljstvo Crne Gore i Kube, konstatovano je na sastanku predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i nerezidentnog ambasadora Kube u našoj državi Gustava Trista del Toda.

Đukanović je primio je u oproštajnu posjetu Gustava Trista del Toda.

”Uz obostrano zadovoljstvo susretom i žaljenje što zbog objektivnih razloga izazvanih pandemijom u prethodnom periodu nijesu do kraja iskorišteni potencijali za bliže povezivanje na bilateralnom planu, ukazano je na izuzetno prijateljske odnose Crne Gore i Kube i njihovu tradiciju”, saopšteno je iz Kabineta predsjednika države.

Na toj liniji, ocijenjeno je da postoje izgledne šanse za širenje međudržavne saradnje, prije svega, kroz unaprijeđenje ugovorne osnove između zemalja i to u oblasti ekonomije, turizma, nauke i tehnologije.

Ocijenjeno je da je postojeći sporazum u oblasti kulture dobra osnova za povezivanje država i naroda u toj oblast što je od posebnog značaja, naročito za geografski udaljene zemlje, ocijenjeno je na sastanku.

Imajući u vidu visoke standarde na Kubi u oblasti zdravstva i razvijenost medicinske prakse, ta oblast je prepoznata kao jedno od potencijalnih polja dalje saradnje. Uz obostranu spremnost za frekventniji i dinamičniji politički dijalog na visokom nivou, iskazan je interes za snaženje odnosa i u oblasti ekonomije.

Đukanović je podsjetio na dobre odnose na multilateralnom planu, izrazio visoko poštovanje za ukupna postignuća te zemlje, uz najbolje želje za uspjeh ambasadora na ličnom i profesionalnom planu i prosperitet države i naroda Kube.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve