Utorak, 21 Maja, 2024
Rubrika:

Đoković svojim zatvaranjem uspio da skine Crnu Goru sa happy tv i ostalih pinkova

A kako se ne radi o Balkanu, već o ozbiljnoj državi, pravila važe i za Đokovića.

Piše: Slavko Mandić

Nije me nešto baš dotakla vijest da je na aerodromu u dalekoj Australiji zapatan Novak Đoković, porijeklom Crnogorac, otvorena podrška političko-vjerskim litijama, prvi reket svijeta, svojevremeno troprstaš na djelu a onda samo u duši. Kažu tamošnje vlasti da mu nijesu bila valjana dokumenta za ulazak u zemlju i da je to razlog zbog čega prvom svjetskom reketu nije dozvoljeno da napravi istorijski nevakcinisani korak na tlu Australije. A kako se ne radi o Balkanu, već o ozbiljnoj državi, pravila važe i za Đokovića.

To je zvanično objašnjenje. Ali, nije valjda da ima Srbina koji u tako nešto može povjerovati?
Pa o čemu se onda radi?

Srbija postaje oružana sila ogromnih razmjera. Ruski avioni na rasklapanje onomad kupljeni, pa auta, puške i pištolji, rakete zemlja-vazduh-voda-vatra, pa  atomsko s desna, u pripremi. Tu je i jedinstveni ministar vojni Aleksandar Vulin a iznad njega i svih ostalih VUČIĆ, čovjek na koga se dnevno pokuša makar po jedan atentat. Džabe. Fišeci u bukvalnom i figurativnom smislu odbijaju se od njega ka gumeni meci kojima su njegovi crnogorski sljedbenici bezočno pucali na dostojanstvene Cetinjanke i Cetinjane prilikom zrakomlatnog ustoličenja Jovana nedostojnog.

Ovo je još jedan pokušaj atentata na Vučića. Jasno je svakome zlonamjernom. A takvih ima bezbroj. Strani agresor upotrijebio je mlađanog Đokovića da sprovede pakleni plan, ali gromadnom preśedniku nije mogao ništa. Odbrambeni happy i pink tv mehanizam krenuo je u akciju. Medijska kanalizaciona mreža, satkana od raznoraznih smrdomira i sarapapaka, krenula je da akcijom antiatentatskog tipa, spasi omiljenog, jedinstvenog, čarobnog, neviđenog, voljenog čudotvorca.

Srbija se pokoriti neće, sijeva oganj iz Vučićevih megafona, koji Australiji nikada neće oprostiti što je Noleta nacionale, bezočno zabravio. Svjestan je vrhovni Srbin da je Noletovo zapatavanje  poruka njemu da Rio Tinto neće proći.

Ali, džabe im rabota. Srbija je sila a ON silnik. Pa neka udari više ta Amerika, tj Australija. Ono što je mene zabrinulo više nego zatvaranje prvoga reketaša i sankcija Miletu  of  Dodic je strah što bi se dogodilo da je ovaj naš vrhovni apostolski poglavar kojim slučajem krenuo da bodri miljenika na Australijan Openu, kao onomad na Olimpijadi u sadejstvu sa apostolčićem Jakovom.

Ne smijem ni pomisliti kakva bi to bruka i sramota bila. Bez obzira što iza njegovog cjelokupnog (ne)djela stoje meritorne bradonje, ni on takvog kalibra ne bi mogao da izbjegne hapšenje. Jednostavno, nije vakcinisan. Džabe bi mu antitijela ubjeđivala porotnike da na njega korona neće dok je njih. Oni to mogu jer su u tijelu onoga koji komunicira sa vječnim životom.
Imaš li ti brato potvrdu o vakcini, pitao bi carinik vrhovnika na prekograničnom prijelazu? Nemaš, je li? E onda ćemo na kratko suđenje pa nazad okle si doša. Moraš da platiš globu. Nije ti to problem. Od narodnih je para, kazao bi carinski službenik, prepakovao potom paket i bačio ga na povratnu prtljažnu traku.

Eto zašto bi se stravio da se desilo ono od čega bi se nacija dodatno stiđela?

Koja nacija?

Ne stiže odgovor na ovo pitanje jer su smrdomir i sarapapak zaokupljeni objašnjenjima oko hapšenja srpskog Olimpa pa su zaboravili da vlastitom pojavom glibaju Crnogorke i Crnogorce čak i kad im ime izgovore.

Srpsko živo nacionalno zlo na slobodi, osuđeni ratni zločinac Šešelj, ideološki tvorac Vučića, voda se kao međed po srbijanskim tv studijima, obično ujutro, kad su svi ludaci tamošnje političkoprostačke scene na raspolaganju. Zagađivanje medijskog prostora na kojima se pojavljuje happy, pink i mnogi drugi Vučićevi slične sadržine, traju godinama. Nije problem Crne Gore što oni postoje u Srbiji, ali jeste što ih uredno prenose u našoj zemlji, sa zadatkom da kretenizovani likovi, lažljivci, prevaranti, rakovići, antići, bećkovići, truju našu mladost i osrednju pismenost koja se hvata na te luciferske programe.

Kako bi se zaštitili od takvih programiranih zlotvora Crna Gora je svojevremeno osnovala nezavisno regulatorno tijelo Agenciju za elektronske medije. Bilo je kao u Hjustonu. TV ekrani za praćenje programa na svakom koraku, pa čik emituj nešto što nije  EU standard . A onda su došle razne mreže i kanali sa velikim novcima. Sa njima i primitivna tv produkcija. Trebalo je to pratiti, ali se nije imalo kad. Načinjen je Savjet Agencije koji je odlučivao o tome što će da čini kad se pomame nekakav happy i pinkovi sa zadatkom  da laju, lažu  i vrijeđaju našu zemlju, njene znamenitosti, nacionalne simbole, izvrću istorijske činjenice, napadaju naše istaknute društvene, kulturne i političke ličnosti. Za to im služe nekakve ljudske izvitoperene već pomenute nadrealne fizionomije. I sve što Agencija, odnosno njen Savjet treba da urade je da skinu tu šaku jada s programa.

Ma je li? Nije lako, objasniće  oni javnosti, moleći je istovremeno da na nju ne prave pritisak. Sve će to  jednoga dana riješiti kako treba jer, kako rekoše, tanka je nit između EU standarda, slobode govora, govora mržnje, šešelja zločinca i ostalih milomira.

Samo se treba strpiti i nikome ne zamjeriti. A Crna Gora je naučila da trpi i gore od ovoga. Istrpiće i ovo zlo i s jedne i druge strane.
Sad se očekuje da reaguje mlada američka studentkinja apostolka sa Cetinja i lupi šakom o sto.

Oće, oće. Samo strpljenja braćo Crnogorci. Baš bi bila sa tom družinom da ne misli isto što i oni. A kako oni misle Crnoj Gori, nije potrebno objašnjavati.

U subotu će Savjet Agencije za medije obznaniti javnosti što je odlučio. Ako se po jutru dan poznaje, onda nam je mrklo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

18 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jadran
07.01.2022-15:44 15:44

Neka malo odmore od Crne Gore. Vakat je.
Imaju svoju muku.
Šešelj će srediti sve za Nola.

Ambasafor
07.01.2022-16:31 16:31

Dva Marka četnika budvanski i nikšićki rješavaju ovaj međunarodni spor.
Ekspertski i svetosavski!

Delegacija
07.01.2022-16:37 16:37

Čujem da je spremna delegacija ptedvođena Zdravkom bocom za Australiju da oslobode Novaka.
Prva pesnica je Srećni Marić,forhend Šešelj stalni dopisnik Pinka i dva Marka da se nađu, zlu ne trebalo, budvanske i nikšićke šajkače.

gagi
08.01.2022-07:03 07:03
Reply to  Delegacija

E idu oni “do godine u Australiju”no jos ne stigoce do Prizrena ka obecase,eto i vucic “prijeti” sve kengure iz Srbije ce vratiti u Australiju,a ima ih Vucko pri sebe pocev od Vulina pa dalje,no ih nese primiti u zoolosli vrt u Australiju.

Cin cin
07.01.2022-18:25 18:25

Nije svako zlo za zlo.
Spasiće Noki Crnu Goru od Šešeljaže i srećkovića Milomira.
Žrtvuje se za svoju đedovinu Nole.

Rovca sa katunima bez struje
07.01.2022-19:13 19:13

Gospodine Mandiću bilo bi patriocki ali I novinarski da bar par pozitivnih riječi rečeš za ovo naše dijete iz Jasenova polja. Smetatati to sto sportcki velikan dize tri prsta.Nama to godi.

Rt Dobre nade
07.01.2022-19:41 19:41

Fala ti Novače ka bratu što si nas spasio od ovih tvojih.
Dako te izbavi Marić,Šešelj,Sarapa i Vulin.
Oni su moćni i kad se oni jave nema zime,ima da igraš bez pauze dva mjeseca tamo.

Flamingos
07.01.2022-20:29 20:29

Đokoviću niko ti ne osporava uspjeh i talenat nesporni ali nijesi Bog, ukoliko te srpski svet nije inaugurisao.
I za tebe prika važe pravila a u svijetu i uređenim državama nema labavo.

Rovca
07.01.2022-20:55 20:55

Milomir je nas zet. I ako napravi neku greskicu mi mu oprastamo.

Vrijemezablude
07.01.2022-21:00 21:00

Srbijanski teniser je petog usao u australiji do recimo 15-tog je u karantinu dok 17-og pocinje turnir. U ime naroda koji je zabludi dolazi do expanzije i marketinga od strane srbijanskog preśednika i i tenisera. Kada ce se gradjani osvijestiti i gledati svoju propast jer dok gledajuci njihovu ( trudju ) naša je u prednosti

Saša Ceklinjski dje ima struje sto godina
07.01.2022-21:27 21:27

Znaš li ti primitivče izgubljeni u vremenu koliko nas zanimaju tri prsta.Tamo ti u seosku birtiju diži do mile volje i liječi komplekse i život promašeni i pravdaj se kod familije da si kao srbin ugrožen.Istetoviraj noleta na čelo j..o te on ružni.

gagi
08.01.2022-07:05 07:05

Novaku ne fali nista,nalazi se u izbjeglickom hotelu /kampu sa azilantima i to su ljudi.

Pero
08.01.2022-07:08 07:08

Ne dam ti pet para za ove ludosti oće li uljeć Đoković ili neće.
Lako mi je za njega nego što ćemo mi od skupoće nemam leba jest a 40 godina pošteno rabotam.

Rokenrol
08.01.2022-15:12 15:12

Neka zove Zdraventija u pomoć.
Taj planine pomjera a ne granice. I hotel će sa sve azilantima premjestit jednom rukom a Nola s dlana spuštit na teren!.
Zovite ga pod hitno advokati.
Jedini je Boca moćan u ovom trenutku.

Ja
09.01.2022-01:25 01:25

Pa i ti si bio KOTORSKI SRBIN TROPRSTAS no si se prodao a cio kotor te smatra splacinom i krmkom

Браћо Срби
09.01.2022-10:33 10:33

Изгубљени сте сви ви који се умјесто географски осјећате национално Црногорци. Каљате част и углед својих српских предака. Постали сте несоји. Чујете ли ви себе? Саберете ли се са самим собом? Ко сте ви, шта сте ви, када тако срамно лајете на себе, своје српско име и српске претке. Вама ни Бог не може помоћи, него природна селекција да вам умањи број сведе вас на нула. Срећа па сте и сада на нивоу статистичке грешке. Читајте историју, од памтивјека, пажљиво је тумачите, па када дођете до 45-те, станите и добро се запитајте, одкуд то да се један до јуче овако… Pročitaj više »

mara
10.01.2022-01:34 01:34

Nije tebi lako…..

Sasa
10.01.2022-18:36 18:36

Nesrećo jedne nesrećna.
Ili si bez mozga ili bezobrazan.
Je li ti Novak nešto loše uradio, primjer je svim ljudima na prostorima bivše Juge, a i mnogo šire, kako svi treba da se ponašamo. I umjesto da se hvališ njime i da se ponosiš ti ga kudiš. E kukala nam majka kad nam takvi kao ti drže slovo.