Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Đeljošaj: Svako slovo u ugovoru sa Crkvom Srbije opis je djelovanja Popovića i družine

Predsjednik opštine Tuzi i lider Albanske alternative Nik Đeljošaj reagovao je na tekst crnogorskog pisca i predsjednika nezavisnih književnika Milorada Popovića, objavljenog na Gradskom portalu

Predsjednik opštine Tuzi i lider Albanske alternative Nik Đeljošaj reagovao je na tekst crnogorskog pisca i predsjednika nezavisnih književnika Milorada Popovića, objavljenog na Gradskom portalu.

Status lidera Albanske alternative na društvenoj mreži Fejsbuk prenosimo integralno:

“Moram poslati javnu poruku Miloradu Popoviću, navodno crnogorskom intelektualcu i predsjedniku Crnogorskog društva nezavisnih književnika (i vlasniku nekoliko profitabilnih izdavačkih kuća), a u vezi njegovih insinuacija da su Albanci samo broj, da nemaju pravo odlučivanja, te da se prilikom odlučivanja u Crnoj Gori treba izopštiti Albance.

Dakako, niko nije našao za shodno da osudi ovakav fašistički ispad!

Ono što je sigurno: poruku smo primili i dobro smo je razumjeli!

Stoga, glasnogovornicima i propagatorima fašističkih ideja (a fašizam je fašizam, bez obzira s koje strane dolazi) u Crnoj Gori, poručujemo, bez rukavica, glasno i jasno:

– tek je počelo, navikavajte se, za građansku i evropsku Crnu Goru koju mi promovišemo ne postoji alternativa i istrajaćemo na ovim vrijednostima, bez obzira na ovakve poruke!

Isto kao što nijesmo bili broj ni u nezavisnosti CG, ni u procesu NATO integracija, nego smo bili odlučni zbog vrijednosti demokratske i građanske Crne Gore.

Današnja verzija ugovora sa SPC je odraz političkog djelovanja Popovića i on i takvi kao on neće pobjeći od odgovornosti!
Svako slovo u ugovoru je opis djelovanja Popovića i takve družine, vaše je djelo ovo, Albanci su vas podržali da imate CPC, nijeste je htjeli, važniji su vam bili eurići, sada plačete i targetirate Albance, jako nisko i nemoralno!

A, šovinizam, ovog puta malo drugačije upakovan, takođe će završiti na istom smetlištu gdje i svi ostali: da vas podsjetim, sve šovinizme smo do sada pobijedili, a najmanji će problem biti nadvisiti ovu pridvorsku šačicu tzv. intelektualaca”, naveo je Đeljošaj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Erald
03.07.2022-17:46 17:46

Navikli smo se mi već na albance kao lojalne građane i konstruktivne partnere. Otkad vi radite protiv crnogoraca, i u korist nacionalista? Je li to ta nova EU vrijednost?

džudović
03.07.2022-18:37 18:37

Đeljošaj kao da ima suženu pamet ili je uopšte nema? Đe on vidi fašizam kojeg nema u slučaju o kom govori? Meni se smučio kad je cijepao rječnik crnogorskog jezika zbog odrednice o albancima koja je ista bila kao u hrvatskom rječniku. Povodom rječnika se žalio u Tirani albankom predjedniku.

BobZekovic
03.07.2022-19:31 19:31

Nik, ni ti ni niko nećete uspjeti da poremetite vjekovno, više od prijateljstva skladan, pun međusobog poštovanja i savezništva u najtežim trenucima, suživot Crnogoraca i Albanaca. A, tvoj jezik i način obraćanja jes što jes-prostački nepismen i nedobronameran. Ah da Nik, ti nam usput poruči da je otimačina Crnogorskih crkava i manastira gotova stvar, i to vrlo vješto imputiraš gospodinu Popoviću i “njegovoj družini”. Da se nijesi malo preigra Nik Nik.? Ako nijesi zašto se ne staviš u odbranu Crnogorskih svetinja, koje su Albanci iz Crne Gore ččučvali i poštovali kao svoje? Zašto primaš zdravo za gotovo dritanizaciju Crnogoraca kao… Pročitaj više »

Miralem
03.07.2022-23:24 23:24

Ovaj je isti RAHMAN MORINA i njegov Fasisticki ispad prema CRNOGORCIMA  Strogo Osuditi i Kazniti placenik VULINOV-  ovakvih Psihickih bolesnika je rijedak ili nemoguc nac kod ALBANACA!!! ON JE  ZLO ALBANSKO I CRNOGORSKO !

kakotreba
04.07.2022-08:41 08:41

ovaj đelojšaj je više prešao svaku mjeru. on će biti primjer

Smtr fašizmu sloboda narodu
04.07.2022-10:44 10:44

Podrška Niku Đelošaju.

Terra_nova
04.07.2022-11:54 11:54

Ovaj Djeljošaj nije ni malo naivan. Čitajući ovo što je napisao, na trenutak se zbunih, jer nijesam znao o čemu se radi, a znajući životni put Popovića nikako nijesam mogao da povežem fašizam i Popovića. I onda shvatam namjeru, povod i razlog Djeljošajevog izlaganja. Djeljošaju pazi da ti na nos ne izadje šurovanje sa srBskim nacionalistima, za trenutak ćeš pomislit da si na dobiti, ne znajući da se upisuješ u istoriju bezčašća, kad su u pitanju istorijski odnosi Albanaca, Crnogoraca i Srba. Dobro razmisli ko su VAM prijatelji a ko neprijatelji – ništa se nije promijenilo od vajkada, pa neće… Pročitaj više »