Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Đeljošaj sa Popom: Prioritet Vlade sprovođenje svih neophodnih reformi

Ambasadorka je, kako navode, čestitala potpredsjedniku Đeljošaju stupanje na dužnost i poželjela uspjeh na realizaciji planiranih projekata

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku, Nik Đeljošaj, sastao se danas sa ambasadorkom Evropske unije u Crnoj Gori Oanom Kristinom Popom, saopšteno je iz Vlade.

Ambasadorka je, kako navode, čestitala potpredsjedniku Đeljošaju stupanje na dužnost i poželjela uspjeh na realizaciji planiranih projekata.

Đeljošaj je upoznao ambasadorku sa prioritetima 44. Vlade, te istakao da je Crna Gora kredibilan partner. Posebno, dodao je da nova Vlada posvećena sproveđenju reformi i ispunjavanju obaveza kako bi ubrzali proces evropskih integracija.

”Prioritet Vlade Crne Gore je sprovođenje svih neophodnih reformi, unapređenje ambijenta za mala i srednja preduzeća i pojačanje inspekcijskog nadzora kako bi suzbila sivu ekonomiju. Vjerujemo da će to doprinijeti ne samo razvoju ekonomije nego i unapređenju procesa integracije u Evropsku uniju. Otvoreni smo za saradnju sa našim evropskim i evroatlantskim partnerima”, poručio je potpredsjednik.

Ambasadorka Popa je, dodaju, pozdravila posvećenost Vlade Crne Gore putu evropskih integracija te zaključila da je planirani Plan rasta namijenjen za podršku ubrzavanju društveno-ekonomskog približavanja i ukupnog procesa integracija Crne Gore u EU.

“Na kraju susreta sagovornici su dogovorili intenziviranje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa”, zaključuju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve